Německé fotbalové kluby vydělaly nejvíc peněz ze všech evropských soutěží

250 miliónů eur vydělaly v právě skončené sezóně týmy nejvyšší německé fotbalové soutěže. V této statistice nenašli konkurenci v celé Evropě. Co do obratu, se ale celý kontinent dívá s odstupem na záda anglické Premier League.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bundestagsarena

Bundestagsarena | Foto: Jiří Hošek

20 ostrovních týmů vykázalo obrat ve výši 2,3 miliardy eur. Vůbec poprvé tak byla překonána magická dvoumiliardová bariéra. Bundesligové celky a španělská Primera Division na druhém a třetím místě, ztrácejí na své anglické rivaly skoro celou miliardu.

Podle Stefana Ludwiga z auditorské a poradenské společnosti Deloitte se propast mezi anglickými kluby a zbytkem Evropy bude dál zvětšovat. Ludwig tvrdí, že v boji o druhou příčku má Německo velmi solidní vyhlídky na úspěch. Dojde totiž k nárůstu příjmů z televizních práv a stabilně vysoká zůstává taky návštěvnost bundesligových utkání.

Podle společnosti Deloitte dosáhl obrat všech evropských profesionálních soutěží a národních svazů 13,6 miliardy eur, což je o miliardu víc než loni. Jiří Hošek, Český rozhlas, Berlín.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme