Německé fotbalové reprezentaci do 21 let hrozí vážný skandál

Její hráči čelí obvinění, že v kvalifikačním zápase o postup na mistrovství Evropy uráželi rasistickými pokřiky své anglické protihráče. Šéf UEFA Lennart Johansson slibuje vyšetření kauzy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hřiště

hřiště | Foto: Jiří Hošek

Rasistické pokřiky nejsou žádnou raritou v ochozech německých stadiónů - na trávník ale zatím nepronikly. Anglická fotbalová federace (FA) teď ale tvrdí, že se její hráči Micah Richards a Anton Ferdinand stali terčem rasistických urážek německých vrstevníků. Ti měli Angličany tmavé pleti nazvat opicemi.

Německý fotbalový svaz vzal obvinění velmi vážně a nařídil kouči reprezentační jednadvacítky, aby všechny své svěřence telefonicky kontaktoval. Ti nařčení anglické strany do jednoho odmítli. Šéf UEFA Lennart Johansson přislíbil ve vysílání BBC vyšetření kauzy i patřičné důsledky.

Zatím řídící organizace evropského fotbalu čeká na zprávu od rozhodčího úterního zápasu, kterým byl český sudí Jaroslav Jára. Paradoxní je, že se před duelem v Leverkusenu, který Anglie nakonec vyhrála 2:0, nechali hráči obou týmů vyfotit před obřím transparentem "Říkáme ne rasismu!"

Milan Kopp, Jan Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme