Německý fotbal zažil nominační překvapení

Zatímco česká fotbalová nominace na mistrovství světa se obešla bez překvapení, konečná volba německého kouče Jürgena Klinsmanna způsobila pozdvižení. Z kádru byl vyřazen třeba útočník Kevin Kuranyi, který přitom v národním týmu dal ve 20 zápasech pod Klinsmannovým vedením 10 gólů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS ve fotbalu 2006

MS ve fotbalu 2006 | Foto: FIFAworldcup.com

Jestliže opomenutí Kuranyiho je velkým překvapením i pro kapitána německé reprezentace Michaela Ballacka, nominace Davida Odonkora z Dortmundu pak naprostou senzací pro všechny. Mladý ofenzivní záložník totiž dres reprezentačního "áčka" ještě ani jednou neokusil. Stejně tak odborníky zaskočila nominace útočníka Mika Hankeho, který první dva zápasy šampionátu musí kvůli disciplinárnímu trestu od FIFA sledovat jen z tribuny.

Trenéři i hráči se taky pozastavují nad tím, že mimo 23členný kádr zůstali obránce Owomoyela z Brém a záložník Ernst ze Schalke 04, kteří dlouhodobě do Klinsmannova výběru patřili. Na jejich úkor proklouzli do nominace veterán Jens Nowotny a záložník Stuttgartu Thomas Hitzlsperger.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme