Němečtí fotbalisté berou zápas s Českem vážně

V nejsilnější možné sestavě chce zítra v Mnichově nastoupit německá reprezentace k utkání evropské kvalifikace proti Česku. Nic na tom nemění skutečnost, že si Němci účast na Euru už s předstihem vybojovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA EURO 2008

UEFA EURO 2008 | Foto: Jan Rosenauer

Zápas s Českem bereme velmi vážně a chceme v něm zvítězit. Právě tohle poselství zaznívá z tábora německých fotbalistů před zítřejším zápasem evropské kvalifikace v Mnichově. Manažer domácí reprezentace Oliver Bierhoff odmítá, že by německý tým bral zápas na lehkou váhu.

"Chceme přirozeně prestižní duel s Čechy vyhrát a předvést dobrý výkon. Na tréninku bylo znát, že naši hráči nepostrádají potřebný elán a motivaci. Chceme se na zápas co nejlépe koncentrovat. Vedení Realu Madrid nás oslovilo, jestli bychom předčasně neuvolnili obránce Christopha Metzeldera. Rozhodli jsme se, že právě to by byl špatný signál, a tak jsme žádost zamítli. Nechceme, aby nás někdo obviňoval z ovlivňování kvalifikace a přistupujeme k utkání velmi vážně," vyjádřil se Bierhoff.

V základní sestavě domácího týmu se objeví útočník Bayernu Mnichov Lukas Podolski, který také potvrzuje, že jeho mužstvo chce proti Čechům uspět. "Těším se na zápas tím spíš, že budu hrát před domácím, mnichovským publikem, na stadiónu, který dobře znám. Češi jsou silným soupeřem a dobrou prověrkou. Doufám, že znovu prokážeme své kvality."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme