Neumannová může získat další olympijskou medaili

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová může dodatečně získat stříbrnou a bronzovou medaili z olympijských her v Salt Lake City. Mezinárodní lyžařská federace totiž dnes na svém zasedání rozhodla diskvalifikovat Rusku Larisu Lazutinovou a anulovat všechny její dosažené výsledky od prosince loňského roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: neumannova.cz

Larisa Lazutinová měla v krvi v prosinci darbepoetin, který urychluje okysličování krve. Stejnou látku prokázala dopinková zkouška i na olympijských hrách, kde skončila dvakrát před Neumannovou na stupních vítězů. Naše reprezentantka by tak měla získat stříbro z patnáctky volnou technikou a bronz z kombinace.

Neumannová se rozhodnutí o diskvalifikaci Lazutinové dozvěděla od předsedy Svazu lyžařů České republiky Romana Kumpošta cestou do Českých Budějovic. Tam dostala od krajského úřadu Jihočeského kraje peněžitý dar v hodnotě 100 000 korun. Sama lyžařka cítí, že má na medaili právo: "Myslím, že tu medaili si zasloužím a pokud ji získám, budu na ni hrdá. Je ale pravda, že kdybych ji získala přímo během olympiády, bylo by to o dost lepší."

O tom, zda Neumannová medaile opravdu získá, rozhodne Mezinárodní olympijský výbor. I když ještě není jasné, jak zasedání MOV dopadne, Kateřina začíná v zisk medailí pomalu věřit: "V tuto chvíli tomu věřím, ale vím, že dokud nebudu mít medaile v ruce,musím být nad věcí."

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme