Neumannová může získat další olympijskou medaili

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová může dodatečně získat stříbrnou a bronzovou medaili z olympijských her v Salt Lake City. Mezinárodní lyžařská federace totiž dnes na svém zasedání rozhodla diskvalifikovat Rusku Larisu Lazutinovou a anulovat všechny její dosažené výsledky od prosince loňského roku.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: neumannova.cz

Larisa Lazutinová měla v krvi v prosinci darbepoetin, který urychluje okysličování krve. Stejnou látku prokázala dopinková zkouška i na olympijských hrách, kde skončila dvakrát před Neumannovou na stupních vítězů. Naše reprezentantka by tak měla získat stříbro z patnáctky volnou technikou a bronz z kombinace.

Neumannová se rozhodnutí o diskvalifikaci Lazutinové dozvěděla od předsedy Svazu lyžařů České republiky Romana Kumpošta cestou do Českých Budějovic. Tam dostala od krajského úřadu Jihočeského kraje peněžitý dar v hodnotě 100 000 korun. Sama lyžařka cítí, že má na medaili právo: "Myslím, že tu medaili si zasloužím a pokud ji získám, budu na ni hrdá. Je ale pravda, že kdybych ji získala přímo během olympiády, bylo by to o dost lepší."

O tom, zda Neumannová medaile opravdu získá, rozhodne Mezinárodní olympijský výbor. I když ještě není jasné, jak zasedání MOV dopadne, Kateřina začíná v zisk medailí pomalu věřit: "V tuto chvíli tomu věřím, ale vím, že dokud nebudu mít medaile v ruce,musím být nad věcí."

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme