Neumannová se přiblížila k zisku další olympijské medaile

Arbitrážní sportovní soud v Lausanne zamítl odvolání ruských běžkyň Larisy Lazutinové a Olgy Danilovové proti diskvalifikaci z olympijského závodu na 30 kilometrů. Výkonný výbor MOV tak už může změnit pořadí v závodech v Salt Lake City.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: neumannova.cz

Lazutinová dopovala už dva měsíce před hrami a mezinárodní lyžařská federace FIS ji potrestala zastavením činnosti od 8. prosince 2001. Česká reprezentantka by se tak měla v opravených výsledcích závodu 15 kilometrů volnou technikou posunout na druhé místo a v kombinaci na třetí. Danilovová sice také doběhla v olympijské kombinaci před Neumannovou, její dopinkový nález na darbepoetin byl ale pozdějšího data.

Danilovová a Lazutinová byly kvůli krevnímu dopinku vyloučeny z olympijských her a by jim udělen dvouletý zákaz startu. Ruské běžkyně se ale proti diskvalifikaci i proti uloženému trestu odvolaly a dlouho proti němu bojovaly, například poukázáním na údajná pochybení v kontrolní proceduře. Tříčlenná porota ale dnes jejich argumenty definitivně zamítla. Ruský lyžařský svaz ale podal žalobu na mezinárodní federaci FIS u civilního soudu ve švýcarském Thunu a celá věc tak ještě neskončila.

Jana Niklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme