Neumannová skončila v maratónu na MS osmá

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová zakončila své vystoupení na světovém šampionátu osmým místem v běhu na třicet kilometrů klasicky. V německém Oberstdorfu se ze zisku třetí zlaté medaile radovala Norka Marit Björgenová. Stříbro putuje do Finska zásluhou Virpi Kuitunenové a bronz vybojovala Ruska Natalia Baranovová- Masolkinová. Osmí skončili také naši skokané v soutěži družstev, ze zlata se radují Rakušané.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: Roman Růžička

Neumannová jela nejdelší ženský závod na vrcholné akci poprvé v kariéře a o šanci na medaili přišla až v závěrečných kilometrech. Proti předpokladům se mistryně světa z volné desítky v první části závodu dokonce starala o tempo a pomáhala roztrhat skupinu závodnic, které startovaly hromadně. V posledních deseti kilometrech se v čele vytvořila osmičlenná skupina, v níž Neumannová nechyběla a stále se snažila držet v popředí. Zhruba tři kilometry před cílem však už neměla síly na zachycení nástupu pozdějších medailistek. Těch se ještě držela Polka Justyna Kowalczyková, jež nakonec skončila čtvrtá.

Norská suverénka této sezony získala v posledním závodu první individuální zlato na šampionátu, zatím se v Oberstdorfu radovala ve štafetě a sprintu dvojic. Společně s bronzem z volné patnáctky a stříbrem ze skiatlonu má Björgenová pět medailí a přiblížila se tak výkonu Jeleny Vjalbeové z MS 1997 v Trondheimu. Fenomenální Ruska však tehdy ve vlasti své následnice všech pět disciplín vyhrála.

Klasickou třicítku dnes absolvovaly ještě další dvě české běžkyně. Kamila Rajdlová doběhla se ztrátou čtyř a čtvrt minuty na 25. místě, o dvě minuty později přijela na 32. příčce Helena Balatková-Erbenová.

Výsledky - 30 km klasickou technikou:

1. Björgenová (Nor.) 1:27:05,8, 2. Kuitunenová (Fin.) -8,9, 3. Baranovová-Masolkinová (Rus.) -10,3, 4. Kowalczyková (Pol.) - 12,8, 5. Saarinenová (Fin.) -15,9, 6. Kurkinová (Rus.) -16,6, 7. Künzelová (Něm.) -16,9, 8. Neumannová (ČR) -17,6, 9. Jacká (Kaz.) -1:14,7, 10. Zavjalovová (Rus.) -1:19,5, ...25. Rajdlová -4:16,3, 32. Balatková-Erbenová (obě ČR) -6:14,9

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme