New Jersey a Colorado do dalších bojů o Stanley Cup

Hokejisté New Jersey porazili v rozhodujícím sedmém zápase semifinále Východní konference NHL Toronto 5:1 a celou sérii tak vyhráli 4:3. Dvěma góly se o vítězství Devils zasloužil český útočník Patrik Eliáš. Do finále Západní konference postoupilo Colorado, které zdolalo Toronto rovněž 5:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

New Jersey se v úvodu zápasu s Torontem příliš nedařilo, po první třetině dokonce prohrávalo 0:1. V úvodu druhé části hry ale vyrovnal Němčinov. Po dalších dvou gólech Eliáše a jedné Stevense bylo o osudu utkání rozhodnuto. Patrik Eliáš potvrdil, že příčinou obratu v zápase bylo rozhodnutí trenéra Robinsona nasazovat útočnou řadu Arnott, Sýkora, Eliáš tak, aby se už nepotkávala s nepříjemnou obranářskou formací soupeře Corson, Tucker, Valk. New Jersey tedy vyhrálo celou sérii 4:3 a o postup do finále Stanley Cupu se utká s lepším z dvojice týmů Buffalo-Pittsburgh, které hrají rozhodující duel dnes v noci. Patrika Eliáše pozvala k mikrofonu Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu Andrea Říhová.

Zápas mezi favorizovaným Coloradem a Los Angeles byl dlouho velice vyrovnaný, po druhé třetině hrály oba celky nerozhodně 1:1. V úvodu poslední dvacetiminutovky ale vrátil domácím vedení Chris Drury. Po něm se trefili ještě jeho spoluhráči Nieminen, Podein a do prázdné branky Milan Hejduk, který stanovil konečný výsledek zápasu. Ve finále Západní konference čeká na Colorado tým Romana Turka St. Louis.

Výsledky:

Východní konference: New Jersey - Toronto 5:1 (0:1, 4:0, 1:0), branky: 28. a 30. Eliáš (P. Sýkora), 22. Němčinov, 35. S. Stevens, 51. Madden (P. Sýkora) - 10. S. Thomas. Konečný stav série: 4:3.

Západní konference: Colorado - Los Angeles 5:1 (1:0, 0:1, 4:0), branky: 19. R. Blake, 44. Drury, 47. Nieminen, 52. Podein, 57. Hejduk - 39. Emerson. Konečný stav série: 4:3.

Milan Kopp, Marcel Pencák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme