New Jersey a Ottawa prvními čtvrtfinalisty

Hokejisté New Jersey a Ottawy jsou prvními čtvrtfinalisty play off NHL. Ďáblové vyřadili New York Rangers 4:0 na zápasy, ten poslední vyhráli v New Yorku 4:2. Patrik Eliáš pomohl k výhře dvěma góly a jednou asistencí. Jen 53 sekund odehrál v dresu Jezdců Jaromír Jágr, poté odstoupil kvůli zranění levé ruky. Ottawa porazila obhájce Stanley Cupu z Tampy 3:2 a sérii vyhrála 4:1. Gól a přihrávku si připsal Martin Havlát. Edmonton zvítězil v Detroitu 3:2 a stejným poměrem vede celou sérii. Calgary porazilo Anaheim také 3:2 a na zápasy vede také 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš - ďábelský Čech

Patrik Eliáš - ďábelský Čech | Foto: Miroslav Konvalina

Hokejisté New Jersey potřebovali k postupu nejmenší možnou porci zápasů a dali zapomenout na trápení v základní části. Devils se opět mohli spolehnout na výbornou formu Patrika Eliáše, který svůj výkon korunoval třemi body za dva góly a nahrávku. Gólman Martin Brodeur překonal rekord Patricka Roye v počtu odchytaných zápasů v play off za sebou. Na svém kontě jich nyní má 137.

Naopak špatně skončila sezóna pro Jaromíra Jágra. Kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče NHL ze zápasu odstoupil po necelé minutě, když do něj vrazil u mantinelu obránce New Jersey Brad Lukowich a Jágrovi se ozvalo poraněné rameno, které si vykloubil v prvním zápase. Jágrovi spoluhráči Petr Průcha, Marek Malík, Petr Sýkora a Michal Rozsíval by tak mohli hrát na světovém šampionátu v Lotyšsku.

Pro obhájce Stanley Cupu z Tampy skončila sezóna hned v prvním kole. Ottawa vyhrála v pátém duelu 3:2 i díky gólu a přihrávce Martina Havláta. Ten potvrdil skvělou střeleckou formu v play off, když skóroval ve všech pěti utkáních a dohromady má na svém kontě už deset bodů. Reprezentaci by v tomto případě mohli posílit obránce Pavel Kubina s útočníkem Václavem Prospalem.

K překvapení se schyluje v sérii mezi Detroitem a Edmontonem. Kanadský celek vyhrál na ledě nejlepšího týmu základní části 3:2 a jediná výhra ho dělí od senzačního postupu přes favorita. Oilers budou mít navíc výhodu domácího prostředí. Red Wings se museli obejít bez zraněného kapitána Steva Yzermana. Vedle absence hvězdy týmu se navíc příliš nedaří brankáři Mannymu Legacemu, na jehož hlavu se snesla vlna kritiky.

Také v sérii mezi Calgary a Anaheimem má k postupu blíž kanadský týmm. Pátý zápas vyhráli Flames 3:2 a stejný stav je i v sérii. Na první gól Calgary přihrál Tonymu Amontemu v oslabení český bek Roman Hamrlík, třetí výhru v sérii potvrdil dvěma góly kanonýr Jarome Iginla.

Východní konference:

New York Rangers - New Jersey 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky: 20. Ortmeyer (Ručinský, Rozsíval), 49. Rucchin - 28. a 54. Eliáš, 25. Gomez (Eliáš), 45. Gionta
Střely na branku: 29:33
Diváci: 18.200
Konečný stav série: 0:4

Ottawa - Tampa Bay 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Branky: 13. Schaefer (Havlát), 16. Meszároš, 36. Havlát - 22. Arťjuchin, 39. Richards
Střely na branku: 38:28
Diváci: 20.004
Konečný stav série: 4:1

Západní konference:

Detroit - Edmonton 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Branky: 39. Shanahan, 60. Zetterberg - 26. Pisani, 29. Smyth, 33. Horcoff
Střely na branku: 19:32
Diváci: 20.066
Stav série: 2:3

Calgary - Anaheim 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Branky: 17.a 22. Iginla, 6. Amonte (Hamrlík) - 49. McDonald, 60. R. Niedermayer
Střely na branku: 27:28
Diváci: 19.289
Stav série 3:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme