Nizozemci si zahrají semifinále Eura s Portugalskem

Fotbalisté Nizozemska si v semifinále mistrovství Evropy zahrají proti domácímu Portugalsku. Svěřenci trenéra Advocaata ve čtvrtfinálovém duelu ve Faru zvítězili nad Švédskem v penaltovém rozstřelu 5:4, předtím za 120 minut nepadla ani jedna branka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro 2004

Euro 2004

Semifinále mezi Portugalskem a Nizozemskem je na programu ve středu 30. června od 20:45 v Lisabonu. Fotbalisté Nizozemska prolomili v dnešním čtvrtfinálovém utkání mistrovství Evropy proti Švédsku penaltové prokletí. Po bezbrankové remíze totiž rozhodl v šesté sérii pokutových kopů o postupu evropských šampionů z roku 1988 Arjen Robben.

Štěstí měli hráči Tří korunek na začátku nastavení, kdy Robbenova rána vypadla Isakssonovi z rukou a od pohromy zachránila Švédy tyč. Stříbrný gól měl na noze před další obrátkou Källström, jenže trefil jen boční síť. Penaltovou loterii neodvrátil Seedorfův přímý kop, který s vypětím sil vyrazil švédský brankář, ani Larssonovo břevno z otočky v 111. minutě. Za pět minut trefil tyč i Ljungberg.

Po penaltách byli šťastnější Nizozemci. Ibrahimovicův nezdar z třetí série ještě vyrovnal Cocu, který nastřelil tyč. Robben ale v šesté sérii už definitivně rozhodl poté, co švédský kapitán Mellberg ztroskotal na nizozemském brankáři. Prokletí z uplynulých tří evropských šampionátů a mistrovství světa v roce 1998 zlomila nová akvizice Chelsea.

Výsledek - čtvrtfinále:

Švédsko - Nizozemsko 0:0, na pen. 4:5
Rozhodčí: Michel - Balko, Šramka (všichni SR). ŽK: Ibrahimovic, Östlund - F. de Boer, Van der Meyde, Makaay. Diváci: 28.000. Penalty proměnili: Källström, Larsson, Ljungberg, Wilhelmson - Van Nistelrooij, Heitinga, Reiziger, Makaay, Robben. Nedali: Ibrahimovic, Mellberg - Cocu.

Sestavy: Švédsko: Isaksson - Östlund, Mellberg, Jakobsson, Nilsson - Jonson (65. Wilhemsson), Svensson (81. Källström), Linderoth, Ljungberg - Ibrahimovic, Larsson. Trenéři: Lagerbäck, Söderberg; Nizozemsko: Van der Sar - Reiziger, F. De Boer (36. Bouma), Stam, Van Bronckhorst - Seedorf, Davids (61. Heitinga), Cocu - Van der Meyde (87. Makaay), Van Nistelrooij, Robben. Trenér: Advocaat.

Další informace z Eura 2004 naleznete na webu www.portugalsko2004.cz, který pro vás připravil ČRo 1 - Radiožurnál se serverem Tiscali.cz.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme