Nominace fotbalistů proti Belgii se změnila

Trenér české fotbalové reprezentace Josef Chovanec musel udělat několik změn v nominaci na přípravný zápas s Belgií. Donutila ho k tomu zranění útočníků Kollera, Lokvence a Šmicera a také brankáře Maiera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za Jana Kollera, který se musel podrobit operaci podebraného nehtu na levém palci, dodatečně povolal René Wagnera z Rapidu Vídeň. Plány nabouraly Chovancovi také omluvenky od Vladimíra Šmicera a Vratislava Lokvence. Šmicer má natažený stehenní sval a Lokvenc nedohrál kvůli potížím s kolenem bundesligový zápas proti Freiburgu. Za ně přijedou olomoucký Stanislav Vlček a ostravský Milan Baroš. Toho Chovanec stáhl z výběru do 21let. Gólmana Ladislava Maiera, kterého trápila záda nahradil Slávista Radek Černý.

Na otázku, jak moc trenérovi Jozefu Chovancovi změny zkomplikovaly plány, odpověl, že hodně, protože chtěl mít mužstvo pohromadě ve dvacítce, ve které by asi tým nastoupil i v kvalifikaci MS 2002 proti Dánsku. Není to pro něj nic příjemného, nicméně je to šance pro další hráče, takže zas tak tragicky situaci nevidí. Tým ale nemůže zápas zabalit, měl by to být spíše motivační faktor pro dobrý výkon.

Přátelské utkání proti Belgii začíná v Praze na Letné ve středu ve 20 hodin a 30 minut.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme