Novák postoupil podruhé během týdne do finále

Tenista Jiří Novák prožívá mimořádně úspěšnou sezónu. Podruhé během osmi dnů se probojoval do finále turnaje Masters. Po Vídni se mu stejný kousek podařil i v Madridu. V dnešním semifinále zvítězil nad Francouzem Fabricem Santorem 6:4, 6:2. Ve finále jej čeká druhý nasazený Američan Agassi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Foto: ATP tenis

Nejlepší český tenista současnosti potvrdil, že postup do finále je pro něj velkých úspěchem: "Podařilo se mi poprvé v kariéře probojovat do finále tak obrovského turnaje, je to pro mě velký úspěch.

Novák se stále více přibližuje účasti na listopadovém turnaji mistrů v Šanghaji, ale ví, že nezáleží pouze na něm: "Před námi jsou ještě dva turnaje a o účast bojuje strašně moc hráčů. Je ale pravda, že jsem se Šanghaji přiblížil. Splnil by se tím můj sen."

Semifinále s Francouzem Santorem měl jednozančný průběh, což potvrdil i sám Jiří Novák: "Myslím, že jsem hrál výtečný tenis, cítil jsem se velmi dobře od začátku utkání. Santorovi jsem nedal žádnou šanci."

Finálovým soupeřem Nováka bude Američan Andre Agassi, kterého náš tenista nikdy neporazil: "Moc si na něj nevěřím, protože jsem nikdy nevyhrál ani set. Agassiho považuji za jednoho z nejlepších tenistů historie, ale i současnosti. Ale myslím si, že nemám co ztratit. Nikdo ode mě nečeká vítězství, můžu hrát klidně. Určitě bych chtěl bojovat o každý míč. Hrát ve finále s Andre Agassim je pro mě obrovská výzva."

Druhou českou zástupkyní ve finále turnaje bude Iveta Benešová, která porazila nasazenou jedničku Francouzku Nathalii Dechyovou 7:5, 4:6, 6:1. Ve finále nastoupí Benešová proti Slovince Maje Matevžičové.

Výsledky:

Madrid - semifinále: Agassi (2-USA) - Grosjean (7-Fr.) 6:4, 3:6, 6:4, Novák (11-ČR) - Santoro (Fr.) 6:2, 6:4

Bratislava - semifinále: Matevžičová (Slovin.) - Grandeová (3-It.) 0:6, 6:2, 6:0, Benešová (ČR) - Dechyová (Fr.) 7:5, 4:6, 6:1

Finalistky zná také turnaj ve švýcarském Curychu. Domácí Patty Schnyderová si poradila se Španělkou Conchitou Martinezovou a Američanka Lindsay Davenportová zvítězila nad Belgičańkou Justine Heninovou.

Curych - semifinále: Davenportová (2-USA) - Heninová (4-Belg.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:5), Schnyderová (Švýc.) - Martinezová (Šp.) 6:0, 6:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme