Novák prohrál v třísetové bitvě

Český tenista Jiří Novák neuspěl ve svém druhém vystoupení na Turnaji Masters v čínské Šanghaji a prohrál se Švýcarem Rogerem Federerem 0:6, 6:4 a 2:6. Český tenista nezachytil nástup a za 21 minut ztratil první set, aniž by získal jediný game. Ve druhé sadě vybojoval výhru 6:4, ve třetím se ale opět jasně prosadil Švýcar a zvítězil 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Zdroj: ČTK

V dalším zápase Zlaté skupiny nedokázal Američan Agassi ani podruhé vyhrát a musí se rozloučit nejen s vidinou místa světové jedničky, ale nemá už ani šanci na postup mezi nejlepší čtyři. To jeho soupeř Juan Carlos Ferrero bude v pátek bojovat s Novákem o druhé postupové místo. Novákův přemožitel, Švýcar Federer, má po dvou výhrách semifinálovou jistotu.

V Červené skupině byl na pořadu jen jediný zápas a opět došlo na rozhodující třetí set. Australan Lleyton Hewitt, kterému Agassiho prohra pomohla k obhájení pozice světové jedničky na konci roku, porazil Marata Safina. Ruský tenista se s turnajem rozloučil bez jediného vítězství. Zato Hewitt má na postup ještě šanci. Ve španělském zápase postupující Moya hraje s Costou a pokud vyhraje Moya, Australan postupuje.

Výsledky:

Zlatá skupina: Federer (6-Švýc.) - Novák (7-ČR) 6:0, 4:6, 6:2. Ferrero (4-Šp.) - Agassi (2-USA) 7:5, 2:6, 7:6 (8:6).

Červená skupina: Hewitt (1-Austr.) - Safin (3-Rus.) 6:4, 2:6, 6:4.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme