Novák si poprvé v životě zahraje čtvrtfinále grandslamu

Český tenista Jiří Novák postoupil poprvé ve své kariéře do čtvrfinále grandslamového turnaje. Na Australian Open v Melbourne porazil Slováka Dominika Hrbatého 3:1 na sety. O účast v semifinále si zahraje se Stefanem Koubkem z Rakouska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Zdroj: ČTK

Jiří Novák byl proti Slovákovi Hrbatému na kurtu kromě koncovky třetí sady jistějším a ve výměnách od základní čáry i trpělivější. Méně kazil a za dvě hodiny zvítězil zcela zaslouženě po setech 6:4, 6:2, 5:7 a 6:2.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Novák k zápasu

Čtrvtfinálovým soupeřem Jiřího Nováka bude Stefan Koubek. Pětadvacetiletý Rakušan si stejně jako Novák zahraje grandslamové čtvrtfinále poprvé v životě. K postupu přes chilského kvalifikanta Fernanda Gonzaleze rovněž potřeboval čtyři sety. Ve druhé dvojici se střetnou Švédové Björkman, který se překvapivě vypořádal s šestým nasazeným Timem Henmanem z Velké Británie, a Johansson, přemožitel Rumuna Voinei.

Ve dvouhře žen přehráli bez nejmenších problémů favoritky turnaje Američanka Venus Williamsová Magdalenu Malejevovou z Bulharska a Martina Hingisová Jihoafričanku Coetzerovou. Monice Selešové vzdala utkání Španělka Medina Garriguesová kvůli zranění kolena a Italka Zanettiová přehrála Slovenku Suchou.

Narozdíl od Nováka se našim nedařilo ve čtyřhrách. V osmifinále vypadli Pála s Víznerem i Friedl se Štěpánkem.

Výsledky:

Muži - 4. kolo:

Björkman (Švéd.) - Henman (6-Brit.) 6:2, 7:6 (8:6), 6:4, Koubek (Rak.) - Gonzalez (Chile) 7:5, 6:1, 6:7 (3:7), 6:2, Johansson (16-Švéd.) - Voinea (Rum.) 6:7 (8:10), 6:2, 6:0, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:

E. Ferreira, Leach (8-JAR/USA) - Friedl, Štěpánek (ČR) 6:3, 6:4

Ženy - 4. kolo:

Hingisová (3-Švýc.) - Coetzerová (15-JAR) 6:1, 6:0, V. Williamsová (2-USA) - Malejevová (13-Bul.) 6:0, 6:3, Selešová (8- USA) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 4:2, skreč, Adriana Serraová - Zanettiová (It.) - Suchá (SR) 6:1, 7:5.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Novák, Bedáňová (ČR) - Draper, McSheaová (Austr.) 5:7, 6:2, 7:6

Filip Šedivý, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme