Novák si s přehledem zajistil semifinále Australian Open

Hladce si poradil tenista Jiří Novák se svým čtvrtfinálovým soupeřem Rakušanem Stefanem Koubkem na Australian Open. Šestadvacátý nasazený hráč smetl z kurtu svého protivníka za hodinu a pětadvacet minut ve třech setech 6:2, 6:3 a 6:2. Poprvé v kariéře si tedy Novák zahraje semifinále grandslamového turnaje. V boji o finále ho čeká nasazená šestnáctka Švéd Thomas Johansson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Foto: ATP tenis

Jiří Novák si pochvaloval hru na kurtu Roda Lavera pod zataženou střechou. "Bylo to dobré, umělé osvětlení mi vyhovovalo. Z tenisu jsem měl dobrý pocit, chtěl jsem si vyzkoušet hrát pod zataženou střechou, teď se mi to splnilo. Prostředí podobné jako v hale mi hrálo do not, " podotkl Novák a dodal, že na co při hře s Koubkem sáhl, to se mu dařilo. "Ale myslím si, že jsme měli oba stejnou chuť a vůli zvítězit, já jsem byl tentokrát úspěšnější. Pomohlo mi i to, že jsme hráli až večer, protože jsem se mohl plně soustředit přes den na blížící se zápas, odpočíval jsem," uvedl Novák. K semifinále proti Johanssonovi podotkl, že nemá co ztratit. "Půjdu do zápasu po hlavě. Je fakt, že na poslední duel s ním nemám dobré vzpomínky, před rokem jsem s ním ve Švédsku prohrál v prvním kole Davisova poháru, což pro Českou republiku znamenalo, že musela hrát o udržení ve světové skupině," vzpomíná Jiří Novák.

Do čtvrtého kola melbournské čtyřhry postupují Damm s Němcem Prinosilem a Bedáňová s Hrdličkovou, která si vedla dobře i ve druhém kole smíšeného deblu s Pálou. Ve třetím kole čtyřhry se ale nedařilo Cibulcovi a Danielu Vackovi. Do třetího kola smíšeného deblu se dostali Vízner se Slovenkou Husárovou, Damm se Slovenkou Nagyovou skončili na raketě americko-slovinské dvojice Bryan, Srebotniková.

Prvními semifinalistkami dvouhry se v Melbourne staly Američanka Monika Selešová a Švýcarka Martina Hingisová.

Výsledky:

Muži-dvouhra-čtvrtfinále: Novák (26-ČR) - Koubek (Rak.) 6:2, 6:3, 6:2, Johansson (16) - Björkman (oba Švéd.) 6:0, 2:6, 6:3, 6:4

Čtyřhra-3. kolo: Damm, Prinosil (13-ČR/Něm.) - Bowen, Fisher (USA/Austr.) 4:6, 6:2, 6:3, Boutter, Clément (Fr.) - Cibulec, D. Vacek (ČR) 6:4, 7:6 (7:4)

Ženy-dvouhra-čtvrtfinále: Selešová (8) - V. Williamsová (2-obě USA) 6:7 (4:7), 6:2, 6:3, Hingisová (3-Švýc.) - Serraová-Zanettiová (It.) 6:2, 6:3

Čtyřhra-3. kolo: Bedáňová, Hrdličková (ČR) - Callensová, Prattová (7- Belg./Austr.) 2:6, 6:2, 6:3

Smíšená čtyřhra-2. kolo: Pála, Hrdličková (ČR) - Leach, L. Huberová (7-USA/JAR) 7:5, 6:3, Vízner, Husárova (ČR/SR) - M. Bryan, Raymondová (6-USA) 2:6, 7:5, 7:6, B. Bryan, Srebotniková (USA/Slovin.) - Damm, Nagyová (ČR/SR) 6:0, 7:6 (7:2)

Junioři-1. kolo: Petzschner (9-Něm.) - Lustig (ČR) 4:6, 6:4, 11:9, Darcis (Belg.) - Berdych (13-ČR) 6:4, 7:5

Juniorky-1. kolo: Birnerová (6-ČR) - Gajdošová (SR) 6:1, 3:6, 6:4

Filip Šedivý, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme