Novák triumfoval na turnaji v Gstaadu

Tenista Jiří Novák získal druhý titul na turnaji ve švýcarském Gstaadu. V dnešním finále porazil domácího miláčka a čerstvého wimbledonského vítěze Rogera Federera 3:2 na sety a navázal na triumf z roku 2001. Švýcarské jedničce tak oplatil porážku z březnového finále turnaje ATP v Dubaji a získal pátý titul ve dvouhře v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Zdroj: ČTK

Úvod zápasu vyšel lépe Federerovi, který se ujal vedení 5:2. Novák se ale nevzdal a vyrovnal na 5:5. Poté si ale prohrál své podání a celý set ztratil poměrem 5:7. V dalších dvou sadách kraloval na kurtu náš tenista a získal je shodně 6:3. Čtvrtý set patřil jednoznačně domácímu tenistovi, který vyhrál hladce 6:1. V rozhodující sadě se Novák rychle vzpamatoval a zvítězil 6:3. Svou bilanci se švýcarským soupeřem tak vyrovnal na 4:4 a převzal šek v hodnotě 76.500 eur.

Úspěch českých barev podtrhl v Gstaadu David Rikl, který spolu s Indem Leandrem Paesem porazili český pár František Čermák, Leoš Friedl dvakrát 6:3.

Výsledky:

Dvouhra - finále:
Novák (3-ČR) - Federer (1-Švýc.) 5:7, 6:3, 6:3, 1:6, 6:3

Čtyřhra - finále:
Paes, Rikl (1-Ind./ČR) - Čermák, Friedl (4-ČR) 6:3, 6:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme