Novák triumfoval na turnaji v Tokiu

Úspěšné tažení turnajem v Tokiu dovedl tenista Jiří Novák do vítězného konce. Ve finále porazil Američana Taylora Denta 5:7, 6:1, 6:3 a připsal si šestý titul na okruhu ATP v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák po vítězství v Tokiu

Jiří Novák po vítězství v Tokiu | Zdroj: ČTK

S Dentem měl Novák na světových turnajích dosud vyrovnanou bilanci 1:1. V jediném letošním utkání se radoval třiadvacetiletý Američan, jenž v dubnu v Monte Carlu vyhrál v prvním kole ve dvou setech. Jejich tokijské finále dnes v areálu Ariake Colosseum, kde se na rozdíl od předchozích dnů hrálo opět pod otevřenou střechou, trvalo hodinu a tři čtvrtě.

Novák, který byl nasazen o dvě pozice výš než Dent, těžil zejména po prohrané první sadě z mnoha soupeřových nepřesností, například sedmi dvojchyb. V úvodním dějství ztratil Novák třikrát servis a při protivníkově setbolu zahrál dvojchybu. V druhé sadě však dokázal otupit soupeřův útočný styl přesnými returny a prohozy a Američan začal ztrácet nervy. V rozhodujícím třetím setu pak prolomil český tenista Dentovo podání ve čtvrté hře a získaný náskok už udržel.

Novák potvrdil, že se mu v Asii daří. Před týdnem si zahrál semifinále v Šanghaji, kde prohrál s Argentincem Caňasem. Tentokrát dotáhl tokijský turnaj do úspěšného konce a navázal tak na triumf Tomáše Berdycha z Palerma minulý týden.

Devětadvacetiletý Novák mohl přidat ještě titul ve čtyřhře, kde hrál s Petrem Pálou. Z finále ale odstoupil za stavu 1:5 v prvním setu kvůli nataženému břišnímu svalu. Z vítězství se tak mohla stejně jako před týdnem v Šanghaji radovat česko-americká dvojice Pavel Vízner, Jared Palmer.

Finále dvouhry:

Novák (5-ČR) - Dent (7-USA) 5:7, 6:1, 6:3

Finále čtyřhry:

Palmer, Vízner (2-USA/ČR) - Novák, Pála (4-ČR) 5:1 skreč

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme