O tenisový trůn se utká Hewitt s Grosjeanem

Ve finále tenisového Turnaje mistrů v Sydney se střetne Australan Hewitt s Francouzem Grosjeanem. Rozhodly o tom semifinálové zápasy, ve kterých domácí mladík a aktuální světový hráč číslo 1 Hewitt porazil Španěla Ferrera 6:4, 6:3 a Grosjean si poradil s dosud neporaženým Rusem Kafelnikovem 6:4, 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastien Grosjean

Sebastien Grosjean | Foto: Gotenis

Hewitt pokračuje ve vítězném tažení. Den po zisku jistoty, že bude jako nejmladší tenista v historii a navíc i jako první Australan na konci roku světovou jedničkou, vyřadil v semifinále Turnaje mistrů Ferrera hladce ve dvou setech a v neděli bude hrát o titul. Do finále postoupil i další tenista ze základní skupiny Johna Newcombea, třiadvacetiletý Francouz Grosjean, který je na Turnaji mistrů až sedmým nasazeným hráčem. Kafelnikovovi připravil první porážku v soutěži a poslal jej rozčarovaného domů. Účast v Sydney si přitom Grosjean zajistil právě vítězstvím nad stejným soupeřem ve finále pařížského halového turnaje.

Výsledky - semifinále: Grosjean (nasazený 7 - Francie) - Kafelnikov (5 - Rusko) 6:4, 6:2, Hewitt (2 - Austrálie) - Ferrero (4 - Španělsko) 6:4, 6:3.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme