Obvinění rozhodčí nebudou pískat víkendové zápasy

Už zítra začne nový ročník fotbalové Gambrinus ligy, ale spíš než o aktuální formě jednotlivých týmů se mluví o rozsáhlé korupční aféře. Ani jeden z deseti obviněných rozhodčí si o víkendu nezapíská zápasy první ani druhé ligy. Na tribunách se neobjeví ani tři podezřelí delegáti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

úplatek

úplatek | Foto: Watchtower

Podle předsedy komise rozhodčích Jaroslava Melichara ale nedostatek rozhodčích zatím nehrozí: "Obsazení bylo provedeno a bylo předáno na fotbalový svaz. To se týká tohoto víkendu a pondělku." Jak Jaroslav Melichar dodal, než se případ vyšetří, nebudou obviněné rozhodčí nasazovat.

V úplatkářské aféře přibylo po čtvrtku dalších 17 nově obviněných, která zasáhla před časem český fotbal. Jde převážně o rozhodčí, které policie podezírá, že se pokusili ovlivňovat zápasy ve prospěch pražského klubu Viktorie Žižkov. Klub přesto sestoupil do nižší soutěže. Mezi obviněnými figurují také sportovní ředitel Viktorie Ivan Horník, delegát fotbalového svazu Adolf Růžička nebo někdejší mezinárodní arbitr Evžen Amler.

Šéf žižkovského klubu Ivan Horník včera popřel, že by kvůli snaze udržet svůj tým v nejprestižnější soutěži, uplácel. "Můžu jen říct, že jsem dnes převzal policejní obvinění a že je to pro mě po sestupu Viktorky do druhé ligy další těžká životní chvíle a že samozřejmě jsem nebyl informován o tom, že mám 10 měsíců 24 hodin denně odposlouchávaný telefon, takže určitě jsem napovídal spoustu nesmyslů do toho telefonu, ale rozhodně odmítám jakékoli podplácení."

Fotbalový svaz se rozhodl, že nebude nové události komentovat.

Jan Hrbáček, Petr Podzimek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme