Obvinění rozhodčí si stěžují na trestní stíhání

O stížnostech šestice obviněných v úplatkářské aféře českého fotbalu rozhodl okresní státní zástupce v Kroměříži Pavel Pukovec. Výsledek zatím odmítl komentovat s tím, že jeho rozhodnutí nebylo ve všech případech stejné. Není tak jasné, jestli některou stížnost vyhodnotil jako oprávněnou, ani to, jaký to bude mít vliv na další vyšetřování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

úplatek

úplatek | Foto: Watchtower

Všichni činovníci jsou obvinění z předávání a převezení úplatku. Celkem se sešlo asi 12 různých typů námitek. Kroměřížský státní zástupce Pavel Pukovec ovšem bližší informace ke konkrétním protestům odmítl prozradit. Řekl, že k médiím bude sdílnější, až mu dojde potvrzení obhájců, že vyjádření převzali. "Já se domnívám, že už v pátek bych mohl sdělit veřejnosti, jak jsem rozhodl. Do pátku předpokládám, že si všichni převezmou svá rozhodnutí." Námitky se očekávají především ohledně legálnosti odposlechů mobilních telefonů. "U podstatné části stížností se tato námitka objevila. Obecně směřovaly ty stížnosti zejména proti důvodnosti a zákonnosti zahájení trestního stíhání jako takového."

V korupční aféře zatím padlo šest obvinění. Vedle bývalého sportovního ředitele Synotu Jaroslava Hastíka v případu figuruje i pět ligových sudí. Všichni přitom prostřednictvím svých obhájců podali stížnost proti rozhodnutí o zahájení trestního stíhání. Poslední z nich tak učinili teprve minulý čtvrtek.

Markéta Kaclová, Petr Doležel, Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme