Oceláři se probrali a odnesly to Karlovy Vary

Hokejisté Třince v předehrávaném duelu 29. kola extraligy prolomili série čtyř zápasů bez vítězství a rozstříleli celek Karlových Varů 9:3. Útočník Zadina a obránce Jančařík se na vysoké výhře podíleli hattrickem. Naopak příliš vidět nebyl první muž kanadského bodování Král, který dal jeden gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec | Foto: Jan Rosenauer

Úvod zápasu podobnému průběhu nenasvědčoval. Hosté dobře bruslili a tlačili se před branku, Polák v první šanci zblízka trefil tyčku. V 8. minutě však Zadina využil pohotovou dorážkou přesilovku a pak se prosadil díky důrazu před brankou. Zkázu dokonali v rozmezí 24 vteřin v 17. minutě Král a Jančařík. Takový příděl psychicky neunesl gólman Kučera, který nahradil zraněnou jedničku Fraňka, a přenechal místo Jarinovi.

Domácí dostali díky střeleckým úspěchům ohromnou chuť do hry. Jejich akce zdobily rychlost, přesnost a přímočarost. Navíc hostující defenzíva byla nezvykle prostupná a ještě do poloviny utkání se podařilo Ocelářům zvýšit vedení na 7:0. Nejprve dovršil hattrick Zadina, který se zabydlel ve třetí formaci vedle centra Marka, a ve 31. minutě se to samé povedlo Jančaříkovi, jenž využil druhou početní výhodu domácích.

Útočným výpadům hostí chyběla razance, domácí se v pohodě bránili a zdálo se, že se rodí rekordní výsledek sezóny. Pak ale Oceláři výrazně ubrali na nasazení, do hry se dostala čtvrtá formace a omlazená sestava už soupeře nedrtila tak, jako se to Třinci dařilo v první polovině utkání. Malou útěchou pro hosty byla Hlavačkova trefa v přesilovce. Hosté smazali nulu na kontě vstřelených gólů a dostali chuť si aspoň vylepšit střeleckou bilanci. Na přelomu druhé a třetí třetiny se podařilo Kverkovi s Svobodovi během 20 vteřin zkorigovat nepříznivý výsledek. Pak Oceláři znovu přidali, ale skóre změnil po sóle už pouze Janků.

Třinec - Karlovy Vary 9:3 (4:0, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Zadina (Marek), 14. Zadina (Marek), 17. R. Král, 17. Jančařík (Polončič, D. Nosek), 25. Jančařík (Meluzín), 26. Marek (Pavelek), 28. Zadina (Cartelli, Pavelek), 31. Jančařík (Marek, Pavelek), 54. Janků (Pavelek) - 35. Hlavačka (L. Svoboda), 40. Kverka (Košťál), 41. L. Svoboda (Mádl). Rozhodčí: Schindler - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 3558.

Třinec: Horčička - Houdek, Malinský, D. Nosek, Jančařík, Cartelli, Žabka - Martynek (35. Zbořil), R. Král, Pletka - Janků, Meluzín, Polončič - Zadina, Marek, Pavelek, od 28. navíc Ivan, Stejskal, Hašek.

Karlovy Vary: M. Kučera (17. Jarina) - Topoli, Mádl, Hlavačka, Krajíček, Bauer, Rodin, od 28. navíc Němeček - L. Svoboda, Skuhravý, Němčický - Balázs, Tvrdík, Kraus - Opatovský, Kverka, Košťál - V. Polák, Pavliš, L. Vlček.

Milan Kopp, Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme