Odložilův memoriál přinesl dvě česká vítězství

Šest rekordů mítinku, dvě česká vítězství a limit pro start na mistrovství světa v běhu na 400 metrů překážek v podání Zuzany Hejnové přinesl 14. ročník atletického memoriálu Josefa Odložila v Praze. Do prvních dvou kategorií se dnes zařadila favoritka hodu oštěpem Barbora Špotáková, jež vyhrála výkonem 62,93 metru a vylepšila dosavadní maximum Nikoly Tomečkové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: ČTK

Ve výrazně vyrovnanějším startovním poli výškařů triumfoval Tomáš Janků skokem přes 227 cm, ale na rozdíl od reprezentační kolegyně pak už na rekord memoriálu svého bratra Jana útočil marně. Hlavní závod mítinku EAA vyhrál Maročan Abdelkader Hachlaf. V pomalu rozběhnuté patnáctistovce měl nejvíce sil v hromadném spurtu, v kterém si pro druhé místo doběhl nejlepší domácí mílař Michal Šneberger. Maročan časem 3:41,28 zaostal za rekordem mítinku skoro o sedm sekund, Šneberger za prvním místem o 59 setin.

Vrcholem mítinku byla ale závěrečná běžecká disciplína 3000 metrů překážek, v které předvedl Keňan Collins Kosgei druhý nejlepší světový výkon tohoto roku 8:14,32. Postaral se i o to, že jepičí život měl loňský rekord mítinku jeho krajana Paula Kipsiela Koeche. Toho dnes navíc překonali všichni medailisté.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme