Ofenzivní smršť Interu dobyla Highbury

Nečekaný debakl utrpěli fotbalisté londýnského Arsenalu na úvod základní skupiny Ligy mistrů. Kanonýři podlehli na domácím trávníku Interu Milán 0:3, když navíc neproměnili penaltu. V dalších zápasech porazil Juventus Pavla Nedvěda Galatasaray Istanbul 2:1 stejně jako Bayern Mnichov Celtic Glasgow, Anderlecht Brusel v brance s Danielem Zítkou prohrál v Lyonu 0:1, Dynamo Kyjev porazilo Lokomotiv Moskva 2:0, San Sebastian Olympiakos Pireus 1:0, Atény hrály s La Coruňou 1:1 a Eindhoven podlehl Monaku 1:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Největší pozornost vzbudila tříbranková výhra milánského Interu na hřišti londýnského Arsenalu. Svěřenci trenéra Hectora Cúpera i bez zraněného kanonýra Vieriho svého anglického hostitele deklasovali už v prvním poločase. Bezmocnost domácích dokumentoval i jejich nejlepší střelec Francouz Henry, který neproměnil penaltu nařízenou za sporný faul na Švéda Ljungberga. Komplikovanější cestu ke třem bodům měl Juventus. V utkání s Galatasaray Istanbul mu sice Del Piero už v páté minutě zajistil vedení, ale Turek Hakan Sükür, který byl na turínském stadionu kdysi doma, brzy vyrovnal. Pavel Nedvěd sice neúnavně tvořil i střílel, ale nebylo to nic platné. Del Pierovu střelu zastavilo břevno, a tak na sebe roli spasitele vzal šestatřicetiletý obránce Ferrara.

Dvakrát rozhodovala penalta. V Lyonu zastavil český brankář Daniel Zítka ve službách Anderlechtu unikajícího Govoua jen faulem a na pokutový kop Brazilce Juninha nedosáhl. V San Sebastianu byl v roli penaltového exekutora úspěšný Kovačevič a Baskové porazili Olympiakos Pireus 1:0. Majitel Zlaté kopačky Makaay konečně přesvědčil fanoušky Bayernu Mnichov, že se jeho nákup vyplatí. Po rozpačitých výkonech v bundeslize ukázal nizozemský útočník svou lepší tvář a dvěma góly zařídil výhru nad Celtikem Glasgow 2:1. Jeho roli v bývalém klubu La Coruňa převzal Uruguayec Pandiani a hosté v Aténách sahali po vítězství. Minutu před koncem však Tsartas vyrovnal.

Španělský útočník Morientes byl hlavní postavou Monaka v Eindhovenu. Při výhře 2:1 vstřelil první gól a na druhý přihrál Cissému. Toho v závěru vystřídal český záložník Jaroslav Plašil a i přes nápor domácích pomohl udržet francouzskému klubu vedení. Lokomotiv Moskva sice v předkole vyřadil Doněck, ale v Kyjevě na další ukrajinský klub nevyzrál. Dynamo, hrající Ligu mistrů posedmé za sebou, zvítězilo 2:0. Obě branky dal v posledních osmi minutách brazilský náhradník Rincón.

Výsledky:

Skupina A:

Bayern Mnichov - Celtic Glasgow 2:1 (0:0)
Branky: 73. a 86. Makaay - 57. Thompson. Rozhodčí: De Santis (It.). Diváci: 48.000.

Olympique Lyon - Anderlecht Brusel 1:0 (1:0)
Branka: 26. Juninho z pen. Rozhodčí: Gomés Costa (Portug.). Diváci: 37.000

Skupina B:

Dynamo Kyjev - Lokomotiv Moskva 2:0 (0:0)
Branky: 83. a 90. Rincón. Rozhodčí: Fröjdfeldt (Švéd.). Diváci: 60.000.

Arsenal Londýn - Inter Milán 0:3 (0:3)
Branky: 21. Cruz, 24. Van der Meyde, 41. Martins. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 34.000.

Skupina C:

AEK Atény - Deportivo La Coruňa 1:1 (0:1)
Branky: 89. Tsartas - 12. Pandiani. Rozhodčí: McCurry (Skot.). Diváci: 17.000.

PSV Eindhoven - AS Monako 1:2 (0:1)
Branky: 65. Bouma - 31. Morientes, 56. Cissé. Rozhodčí: Bennett (Angl.). Diváci: 30.000.

Skupina D:

Juventus Turín - Galatasaray Istanbul 2:1 (1:1)
Branky: 5. Del Piero, 73. Ferrara - 19. S. Hakan. Rozhodčí: Ivanov (Rus.). Diváci: 14.000.

Real San Sebastian - Olympiakos Pireus 1:0 (0:0)
Branka 80. Kovačevič z pen. Rozhodčí: Fisker (Dán.). Diváci: 28.000.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme