Olivera Kahna možná čeká happy end

Fotbalovému mistrovství světa už sice zvoní hrana, ale silných příběhů spojených se šampionátem naštěstí neubývá. Na román by vydaly osudy německého gólmana Olivera Kahna. Toho před mistrovstvím kouč Klinsmann sesadil z postu brankářské jedničky, což brankář mnichovského Bayernu do této chvíle těžko nese. Teď ale svitla naděje, že příběh 37letého gólmana nakonec bude mít happy end.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letí míč do branky?

Letí míč do branky? | Foto: Jiří Hošek

Při vítězném německém tažení turnajem seděl Oliver Kahn na lavičce často zamračený jako kakabus a jako jediný nepůsobil dojmem, že ho úspěch jeho týmu nějak zvlášť těší.

I když před šampionátem přijal nevděčnou roli dvojky, což fotbalová veřejnost velmi ocenila, rozhodnutí Jürgena Klinsmanna doopravdy nevstřebal. Oliver Kahn svůj kritický názor na trenéra připomněl i během mistrovství, což se všeobecně považovalo za podraz.

Vyloženě chladný nebyl jen Kahnův vztah ke kouči německého výběru, ale i k rivalovi Jensi Lehmannovi, kterému se mistrovství světa vyloženě povedlo. Ledy se prolomily až při čtvrtfinálovém rozstřelu s Argentinou, kdy nejlepší hráč mistrovství světa před čtyřmi lety svému konkurentovi popřál hodně zdaru a za jeho brilantní výkon Lehmanna dokonce pochválil.

Brankář londýnského Arsenalu mu teď tohle gentlemanské gesto oplatil. Nemá prý problém s tím, když by se Kahn chtěl postavit do branky v zítřejším zápase o třetí místo a trenér zároveň nebyl proti.

Podle Lehmanna by si jeho rival, pro něhož je to velmi pravděpodobně loučení s reprezentačním dresem, nominaci za své chování v posledních týdnech zasloužil.

Všechno má teď v rukou Jürgen Klinsmann, který by sice za předchozí kritiku mohl Kahna potopit, ale takhle přece hollywoodské scénáře nekončí...

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme