Olomouc prohrála v semifinále Intertoto Cupu s Hamburkem 0:1

Fotbalistům Olomouce se nevydařil úvodní zápas semifinále Intertoto Cupu, německému celku Hamburger SV podlehli na vlastním hřišti 0:1. Jedinou branku utkání vstřelila krátce po přestávce největší letní posila Hamburku, nizozemský reprezentant Rafael van der Vaart.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Sigma Olomouc

SK Sigma Olomouc | Foto: Jan Rosenauer

Olomouc nastoupila k zápasu oslabena o pět hráčů užšího kádru. Z různých důvodů nenastoupili brankář Lovásik, obránce Kučera, záložníci Špiláček s Königem a útočník Michal Hubník. Během prvního poločasu se navíc zranil Roman Hubník, jehož trenér Uličný nahradil mladíkem Kopeckým. V základní sestavě německého týmu nastoupil i český záložník David Jarolím.

Olomoučtí v sobotu vyřadili jiný bundesligový tým - Borussii Dortmund. Hamburger SV však na Hané předvedl lepší výkon než Borussia a pro odvetu, která se hraje v Hamburku ve středu 3. srpna, si vytvořil ideální výchozí pozici. K postupu stačí severoněmeckému klubu doma s Olomoucí neprohrát.

Sigma Olomouc - Hamburger SV 0:1 (0:0)

Branka: 49. Van der Vaart. Rozhodčí: Bertini - Papi, Contini (všichni It.). ŽK: Klingbeil, Atouba (oba Hamburk). Diváci: 11.435.

Sestavy: Olomouc: Blaha - R. Hubník (39. Kopecký), Kovář, Hudec, Pečnik - Vacek, Randa, Melinho, Onofrej - Babnič, Rojka (57. Bednář). Trenér: Uličný.

Hamburk: Wächter - Klingbeil, Boulahrouz, Van Buyten, Atouba - Jarolím, Wicky (89. Karl), Beinlich - Van der Vaart - Mpenza (73. Lauth), Barbarez. Trenér: Doll.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme