Olomoucký trenér Kalvoda byl odvolán

Vedení fotbalové Sigmy Olomouc odvolalo trenéra Leoše Kalvodu. Jeho nástupcem byl jmenován dosavadní asistent Jiří Vaďura. Klubové vedení změnu oficiálně ohlásilo po dnešním zápase druhé ligy mezi vlastním B-týmem a HFK Olomouc. Hanáci jsou momentálně na 13. místě tabulky, ovšem po dnešních zbylých zápasech 11. kola mohou klesnout až na předposlední pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Sigma Olomouc

SK Sigma Olomouc | Foto: Jan Rosenauer

O trenérské změně jednali v Olomouci už před týdnem po porážce 0:1 v Hradci Králové, ale tehdy ještě spekulace o Kalvodově odvolání Kubíček odmítl. Naopak - podařilo se mu dotáhnout do konce dlouho plánovaný přestup slovenského útočníka Ľubomíra Reitera ze Žiliny, který proti Žižkovu odehrál celý zápas, ale neprosadil se. Kalvoda se funkce ujal dvě kola před koncem ročníku 1999/2000, kdy sám vystřídal z pozice asistenta Petra Žemlíka. Prvoligovou příslušnost mužstvo zachránilo a v následujícím ročníku pod Kalvodou vybojovalo účast v Poháru UEFA. Z něj však v září Sigma vypadla už v prvním kole se španělskou Celtou Vigo.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme