Určitě je to velké zklamání, hodnotí Ondra své vystoupení v Tokiu. Český lezec už myslí na Paříž

Sportovní lezení má za sebou premiéru na olympijských hrách. Pořadatelé v Tokiu už rozdali sadu medailí, ale Adam Ondra to sledoval jen z dálky. Ve finále kombinace byl sice do poslední chvíle ve hře o cenný kov, jenže nakonec pojede z Japonska s prázdnou. „Určitě to je velké zklamání,“ řekl Ondra v rozhovoru pro Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Od zpravodaje z místa Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra

Adam Ondra | Zdroj: Reuters

Dva roky se připravoval na hry v Tokiu, ale jen co závod skončil, už přemýšlel nad příští olympiádou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak zhodnotil své vystoupení v Tokiu lezec Adam Ondra

„Byl to připravenej rozsekat, takže největší obava z toho, že by byl psychicky zlomenej, to vůbec nebylo. Vydojil ze sebe maximum,“ říkal Ondrův fyzioterapeut Pavel Vích o nezdarech z boulderingu.

Český lezec v poslední disciplíně olympijské kombinace sahal po medaili, pak nastoupil Rakušan Jakob Schubrt a Ondra se propadl na šesté místo.

„Určitě to je velké zklamání, protože dva roky cíleného tréninku na olympiádu je velká oběť. Kdyby se to alespoň přetavilo v nějaký výsledek, se kterým bych byl spokojený,“ komentoval své vystoupení pod pěti kruhy nejvšestrannější český lezec.

Ondra si v Tokiu pro medaili nedolezl, historicky prvním olympijským vítězem se stal Španěl

Číst článek

Ale s tímto výsledkem Ondra spokojený nebyl, protože kolem sebe často slýchal, že si do Tokia jede pro medaili a potvrdí roli velkého favorita.

„Před olympiádou i teď mě těší fakt, že mám asi ještě šanci se ještě na olympiádu podívat, protože je to za tři roky, což je příjemnější a nebude tam ta rychlost. K tomu určitě vzhlížím,“ připomíná český reprezentant, že za tři roky v Paříži bude úplně jiný olympijský program a vyhne se své nejméně oblíbené disciplíně lezení na rychlost.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme