Peking, den 14.: Ledecká dojela v kombinaci čtvrtá, Březinová byla při olympijské premiéře dvacátá

Ester Ledecká zakončila vystoupení na hrách v Pekingu čtvrtým místem v kombinaci. Trojnásobnou olympijskou vítězku dělilo v Jen-čchingu od medaile osm desetin sekundy. Krasobruslařka Eliška Březinová byla v soutěži žen dvacátá a sdruženáři uzavřeli působení pod pěti kruhy sedmým místem v družstvech. Skikrosařka Nikol Kučerová obsadila 23. příčku a rychlobruslařka Nikola Zdráhalová skončila na kilometru na 27. pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Peking (Aktualizováno: 17:18 17. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká při olympijském sjezdu

Ester Ledecká při olympijském sjezdu | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

Ledecká byla po sjezdu těsně druhá, ale před slalomem, který prakticky netrénuje, se při rozjíždění zranila. Před jízdou si musela vzít prášky proti bolesti a nakonec obsadila čtvrtou příčku.

Osm desetin od medaile. Ledecká je v kombinaci čtvrtá, před slalomem se ale zranila a jela přes bolest

Číst článek

Českou hvězdu předčily jen výborné slalomářky. Pro zlato si dojela Michelle Gisinová, druhá skončila další Švýcarka Wendy Holdenerová a třetí byla Italka Federica Brignoneová.

Čtvrtým místem se Ledecká postarala o třetí nejlepší výsledek české výpravy v Pekingu po svém zlatu z paralelního obřího slalomu na snowboardu a bronzové medaili rychlobruslařky Martiny Sáblíkové v závodě na 5000 metrů.

Poslední vystoupení v Pekingu absolvovali také sdruženáři v závodě družstev. Česká čtveřice Tomáš Portyk, Jan Vytrval, Ondřej Pažout a Lukáš Daněk obsadila sedmé místo a zopakovala umístění z Pchjongčchangu 2018, kdy v sestavě místo Daňka byl Miroslav Dvořák.

Vyhrálo Norsko, jehož finišman Jörgen Grabaak má z Pekingu třetí medaili po zlatu a stříbru v individuálních startech. Druhé bylo Německo a třetí Japonsko.

Březinová se zlepšila

Březinová si sice ve volné jízdě vylepšila osobní rekord na 111,10 bodu, ale v konečném pořadí klesla z nečekané dvanácté příčce po krátké jízdě na dvacátou pozici. Maxima si posunula ve všech třech jízdách, které v pětadvaceti letech při své olympijské premiéře absolvovala.

Zlato získala úřadující mistryně světa Anna Ščerbakovová před další Ruskou Alexandrou Trusovovou, třetí byla Japonka Kaori Sakamotová. Suverénka olympijské sezony Kamila Valijevové, která v patnácti letech neunesla tíhu okolností spojených se svou dopingovou kauzou, volnou jízdu pokazila a z prvního místa se propadla na čtvrtou příčku.

Skikrosařka Kučerová vypadla v osmifinále. Zlato získala dvojnásobná mistryně světa Sandra Näslundová ze Švédska.

Zdráhalové se nedařilo

Zdráhalová na kilometrové trati zopakovala předchozí nevýrazné výkony. Jejím nejlepším pekingským výsledkem ze čtyř startů je 18. místo z trojky. V sobotu by se měla představit ještě v závodu s hromadným startem.

V pátý olympijský triumf proměnily svoji suverénní jízdu v Pekingu hokejistky Kanady. Při sedmé účasti ve finále pod pěti kruhy zvítězily nad obhájkyněmi triumfu ze Spojených států amerických 3:2 a na turnaji ovládly všech sedm zápasů při skóre 57:10.

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme