Velký comeback Vlhové, ve slalomu získala zlato. Dubovská dojela třináctá, Shiffrinová nedokončila

Po slibném úvodním kole lyžařského slalomu zajela Martina Dubovská na zimní olympiádě slušně i to druhé. Čas si vylepšila o pár setin, což ji vyneslo na třináctou příčku. Slovence Petře Vlhové se první sjezd nepodařil, pak ale zajela tak rychle, že se stala olympijskou vítězkou. Americká favoritka Mikaela Shiffrinová po nezdaru v obřím slalomu nedokončila na hrách v Pekingu ani první jízdu slalomu.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šampionka Petra Vlhová se zlatou olympijskou medailí, kterou získala po skvělé druhé jízdě v Pekingu

Šampionka Petra Vlhová se zlatou olympijskou medailí, kterou získala po skvělé druhé jízdě v Pekingu | Foto: Luca Bruno, AP | Zdroj: Reuters

Šestnácté místo v prvním kole. Slibný začátek v podání Martiny Dubovské. Ještě slibněji vypadala situace potom, co česká lyžařka dojela s pořadovým číslem patnáct druhou jízdu. Čas si totiž proti soupeřkám vylepšila o pár setin a na moment se dostala do čela.

Slovenská lyžařka Vlhová se chce opět poprat o nejvyšší příčky. ‚Chybí mi olympijská medaile,‘ říká

Číst článek

Naděje smetly dvě následující závodnice a po pár minutách uniklo Češce i potenciální medailové umístění. Soupeřky ji nakonec odsunuly až na třinácté místo.

Olympijské zlato slaví Slovenka Petra Vlhová, ze začátku to však nevypadalo ani na medaili. První kolo slalomu totiž nezvládla a z osmého místa ztrácela na vedoucí závodnici sedm desetin. Ve druhém kole ale předvedla famózní stíhací jízdu a první slovenský úspěch mohutně oslavila.

„Je pro mě obtížné hned teď říct, co to pro mě znamená. Snila jsem celý život o tom, že vyhraju olympiádu nebo jenom budu mít medaile. Mám v sobě teď uvnitř hodně emocí,“ hledala slova slovesnká vítězka.

Další pád Shiffrinové

Ještě horší první kolo slalomu zaznamenala americká reprezentantka Shiffrinová. Už druhý olympijský závod pro ni skončil předčasně. Tentokrát nedorazila ani do sedmé branky a dlouho pak seděla na okraji trati.

Neprofesionální. Vlhová mohla vyhrát i bez pomoci, kritizuje Shiffrinová pořadatele závodu v Jasné

Číst článek

Dvojnásobná olympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa Shiffrinová na hrách v Číně prožívá sportovní noční můru. Ve slalomu se vůbec nedostala do rytmu a nenavázala na olympijské slalomové zlato ze Soči 2014 ani čtyři světové tituly.

V této sezoně Světového poháru přitom vyhrála dva slalomy, kdy odsunula na druhé místo vítězku zbývajících pěti Vlhovou.

Doplatila na příliš odvážnou taktiku. „Od začátku jsem do toho šla. Trochu jsem podklouzla v jednom oblouku a prostě jsem nebyla připravená na nějakou takovou chybu. Plánovala jsem jet tu nejagresivnější, nejobtížnější linii. Ale také jsem věděla, že je ta nejrychlejší. Nezvládla jsem to ani pět branek,“ řekla v cíli.

Vyrovnávala se se zklamáním. „Cítím se příšerně. Ale to přejde.“

Z českých reprezentantek se do cíle obou jízd dostala ještě Gabriela Capová, která obsadila 32. místo se ztrátou 6,26 sekundy na Vlhovou. Elese Sommerová po 38. místě v prvním kole druhé nedokončila.

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme