Své jméno očistila, na olympiádu ale nepojede. Chodkyně Drahotová se necítí v ideální formě

Chodkyně Anežka Drahotová po omilostnění v dopingové kauze nevyužije šanci startovat na olympijských hrách v Tokiu. Vysvětlila to tím, že po závodní přestávce není v odpovídající formě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 14:16 20. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chodkyně Anežka Drahotová

Chodkyně Anežka Drahotová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Jsem přesvědčená, že aby start na olympiádě dával smysl pro Česko i pro sportovce samotného, tak musí být ve skvělé, životní formě,“ uvedla Drahotová.

Drahotová nedopovala a může na olympiádu, oznámil svaz. Chodkyně zakázanou látku neužila

Číst článek

A pětadvacetiletá atletka se v ideální formě necítí. „Poslední tři měsíce byly náročné. Trénovala jsem, snažila se udělat maximum, ale závodní rytmus nenahradíte,“ řekla Drahotová.

Dvojnásobná medailistka z mistrovství Evropy byla z možného dopingu očistěna v pondělí, kdy disciplinární komise Českého atletického svazu uvedla, že tři roky starý dopingový nález nezpůsobilo užití zakázané látky.

„Bolí to, ale rozhodla jsem se, že do Tokia neodletím. Konzultovala jsem to s trenéry i lékaři a prostě by to nedávalo smysl,“ řekla Drahotová, která na olympijských hrách v Riu de Janeiru skončila desátá v závodě na 20 km. „Beru to z lepší stránky. Podařilo se mi očistit své jméno,“ dodala.

Po zrušení startu Drahotové by v Tokiu mělo startovat 115 českých sportovců.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme