VIDEO: Belgická skeletonistka v izolaci si na sociálních sítích ‚vybrečela‘ převoz do olympijské vesnice

Belgická skeletonistka Kim Meylemansová umístila na sociální sítě video z karanténního hotelu v Pekingu, kam byla umístěna poté, co měla po příletu do dějiště olympijských her pozitivní test na covid-19. Pětadvacetiletá závodnice měla ale následně několik negativních testů a doufala, že se vrátí do olympijské vesnice. Sanitka ji ale odvezla na jiné místo.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Se svým trápením se Meylemansová v slzách svěřila na instagramu. A sociální sítě, následně belgický i Mezinárodní olympijský výbor jí pomohly karanténní hotel opustit.

Cukrovce navzdory. Skeletonistka Fernstädtová do Pekingu poletí i přes náhlou diagnózu

Číst článek

Definitivní klid ale Belgičanka ještě nemá, protože v olympijské vesnici musí počkat v izolaci na pokoji, jestli zůstane negativní a za týden nastoupí do závodu.

„Nastoupila jsem do sanitky, ale ta mě odvezla do jiného zařízení,“ popsala svůj příběh na instagramu pětadvacetiletá Meylemansová, jedna ze soupeřek české skeletonistky Anny Fernstädtové. Tam jí hrozilo, že stráví v karanténě další týden. Po zoufalém volání o pomoc se ve středu v noci dočkala.

„Ve 23.35 mi někdo zaklepal na dveře a odvezli mě do vesnice. Už se cítím v bezpečí a budu moct líp trénovat. Zdá se, že video a úsilí obou olympijských výborů se opravdu vyplatilo,“ zveřejnila v dalším příspěvku.

Skeletonistka narozená v Německu věří, že do olympijského závodu odevzdá každý den negativní test a bude mít šanci vylepšit 14. místo z předchozích her v Pchjongčchangu. V této sezoně už jednu medaili má, na Světovém poháru v Innsbrucku získala v listopadu bronz. V Pekingu budou ženy závodit 11. a 12. února.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme