Krčmář medaili neobhájil, ve sprintu skončil šestnáctý. Druhé zlato z Pekingu bere Johannes Bö

Biatlonista Michal Krčmář minul při obhajobě olympijského stříbra ve sprintu poslední ránu a skončil na hrách v Pekingu šestnáctý. Zlato získal norský favorit Johannes Thingnes Bö, na něhož Krčmář ztratil minutu a 22 sekund. Mikuláš Karlík při střelbě ve stoje netrefil tři terče a po nadějném průběhu dojel osmadvacátý.

Peking (Aktualizováno: 12:37 12. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Johannes Thingnes Bö z Norska

Biatlonista Johannes Thingnes Bö z Norska | Foto: KIM HONG-JI | Zdroj: Reuters

Trojnásobný vítěz Světového poháru Bö vybojoval druhé individuální zlato z olympiád a druhé v Pekingu po smíšené štafetě, navíc byl v Číně třetí ve vytrvalostním závodu. Dohromady má šest olympijských medailí.

Rusky slaví po šestnácti letech zlato ze štafety, české kvarteto doběhlo třinácté

Číst článek

Druhý skončil se ztrátou 25,5 sekundy Quentin Fillon Maillet z Francie, bronz bral Johannesův starší bratr Tarjei.

Jednatřicetiletý Krčmář zajel druhý nejlepší sprint v sezoně a dál bojuje o účast v závěrečném závodě s hromadným startem. „O dost lepší výkon, hlavně jsem to byl zase já. Dělal jsem to, co mám. Závodil jsem, nebylo tam nic ustrašeného, že bych jen čekal, jak to dopadne. Z tohohle pohledu spokojenost,“ řekl Krčmář Radiožurnálu.

Nejzkušenější český biatlonista odstartoval stejně jako před čtyřmi lety do olympijského sprintu s číslem 36. „Věděl jsem to, jako první mi to včera připomněl Roman Dostál, takže jsme si z toho dělali srandu. A tím, jak jsme o tom mluvili, tak jsem setřásl i nervozitu,“ řekl Krčmář.

Po první položce vleže se vyhnul trestnému kolu a navzdory 24. běžeckému času se posunul k první desítce. Vestoje však Krčmář zariskoval, položku odstřílel za 23,3 vteřin a poslední rána se mu do terče nevešla.

„Nebylo úplně v plánu střílet takhle rychle, ale tak jsem to cítil. Pátá rána už byla extrém, měl jsem ji odložit. Nechal jsem se strhnout, byla docela daleko, ale už to nevrátím,“ dodal Krčmář, který přesto napravil nevydařený vytrvalostní závod, v němž skončil po pěti chybách až devětapadesátý.

Ještě výše se pohyboval o devět mladší Karlík. Stejně jako ve vytrvalostním závodě bojoval do poslední střelby při svém olympijském debutu o umístění mezi elitou. Podobně jako v úterý však třikrát minul vestoje a propadl se. I tak ale juniorský vicemistr světa skončil osmadvacátý a zaznamenal nejlepší sprint v kariéře. Na bronzovou medaili ztratil minutu a deset vteřin.

Jakub Štvrtecký obsadil 58. místo těsně před Adamem Václavíkem, jenž přiletěl na hry se zpožděním po pozitivním testu na covid-19.

Biatlon:
Muži - sprint (10 km): 1. J. T. Bö (Nor.) 24:00,4 (1 trest. okruh), 2. Fillon Maillet (Fr.) -25,5 (1), 3. T. Bö (Nor.) -38,9 (1), 4. Cvetkov (Rus.) -40,6 (0), 5. Samuelsson -52,0 (1), 6. Ponsiluoma (oba Švéd.) -53,7 (2), 7. Laegreid (Nor.) -1:02,3 (2), 8. Doll (Něm.) -1:05,0 (1), 9. Jacquelin (Fr.) -1:05,9 (2), 10. Smolski (Běl.) -1:12,5 (1), ...16. Krčmář -1:22,0 (1), 28. Karlík -1:48,4 (3), 58. Štvrtecký -2:47,9 (3), 59. Václavík (všichni ČR) -2:49,8 (3).

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme