Příčina pomalého běhu Davidové? Faux pas s lyžemi. ‚Předem prohraný boj,‘ komentoval trenér Rybář

Čeští biatlonisté nevstoupili do olympijských her podle představ. Jessica Jislová, Markéta Davidová, Mikuláš Karlík a Michal Krčmář doběhli ve smíšené štafetě 12. – na vítězné Nory ztratili ve větrném závodě přes tři a půl minuty. Kromě chyb Karlíka diskutovali fanoušci i o nezvykle pomalém běhu Davidové.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Markéta Davidová na střelnici v olympijském Pekingu

Biatlonistka Markéta Davidová na střelnici v olympijském Pekingu | Foto: Kirsty Wigglesworth/ AP | Zdroj: ČTK

„Tam není co skrývat, start se nám nepovedl. Spokojený není nikdo z našeho týmu, spousta věcí nám nevyšla,“ hodnotil dvanáctou příčku trenér biatlonistů Ondřej Rybář.

A člověk nemusí být takovým biatlonovým expertem, aby našel tu nejzásadnější věc. Debutant Mikuláš Karlík na třetím úseku nejdřív musel na dvě trestná kola vleže a pak přidal jedno vestoje.

Dramatickou smíšenou štafetu nakonec ovládli Norové, české kvarteto se propadlo na 12. místo

Číst článek

„Pro mě trochu nepochopitelně nezvládl tu střelbu s podmínkami, jež byly nejlepší, které tu kdy byly. Ale to se stane. Na trestná kola může jít kdokoliv kdykoliv. Určitě mu to nebudeme zazlívat,“ upřesnil kouč Rybář.

Co olympijskému debutantovi Karlíkovi vzkáže jeho kolega Michal Krčmář? „Člověk si do něj rýpne, ale v nadsázce. V dobrém, aby odlehčil atmosféru.“

Marný boj Davidové

Peprná slova by ale možná nemusel pronést jen k Mikuláši Karlíkovi, minimálně podle trenéra Ondřeje Rybáře. Neobvykle vysoká běžecká ztráta Markéty Davidové – minuta a deset sekund na šesti kilometrech na nejrychlejší Němku Herrmanovou – se totiž nezrodila sama sebou.

„Mluvil jsem se servisem i s Markétou, která zaslouží obrovskou omluvu. Stalo se faux pas s lyžemi. Špatně namazané asi nebyly, ale zrovna u Markéty tam byly nějaké trable v buňce a měla lyže, na kterých se dalo jen hodně špatně závodit. Za tohle zaslouží omluvu,“ vysvětlil Rybář.

„Nebudu nic přibližovat, je to naše věc. Markéta bojovala, ale ten boj byl předem prohraný,“ dodal.

Snad to bude lepší v pondělním vytrvalostním závodě, tedy disciplíně, ve které byla v téhle sezóně Markéta Davidová nejlepší ze všech biatlonistek Světového poháru, a získala tak malý křišťálový glóbus.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme