Potřebovali jsme vítězství jako sůl, komentoval trenér Pešán výhru nad Švýcarskem. Úplně spokojen není

Česká hokejová reprezentace poprvé v sezoně zvítězila. Ve druhém utkání na olympijských hrách porazila Švýcarsko 2:1 po samostatných nájezdech. „Doufám, že touhle výhrou stres z kluků trochu spadne,“ sdělil trenér národního týmu Filip Pešán v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Pešán na lavičce národního týmu

Filip Pešán na lavičce národního týmu | Zdroj: Reuters

Jak se vám bude hodnotit zápas, který je prvním vítězným v letošní sezoně?
Samozřejmě dobře. I když jsme některé zápasy prohráli a hráli slušně, tak je to věc, která člověka a tým ubíjí. Potřebovali jsme vítězství jako sůl, a když je to ještě takovou cestou, že to dobojujeme do konce a Šimon Hrubec to zavře v bráně, tak je to přesně to, co jsme potřebovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí výhru nad Švýcarskem trenér národního týmu Filip Pešán

Vzali si hráči vaše slova k srdci? Každá střela byla blokována někým před brankou a padl z toho i Smejkalův gól. Jste s tímto spokojen?
Je to důvod ke spokojenosti, ale nejsme spokojeni úplně. Byla tam spousta střel, které jsme buď nezaclonili, nebo netečovali. Na tom ještě budeme pracovat, ale bylo to výrazně lepší než v zápase s Dánskem.

Bylo tam pár akcí, hlavně dva na jednoho, které byly nedotažené do konce. Je to věc, která se musí ještě dopilovat před Ruskem?
Jsou to situace, které moc pilovat nejdou. My je v tréninku děláme, ale hráči se musí trochu uklidnit. Tlak médií a veřejnosti na prohry je tak nepříjemný, že i hráči jsou nervózní a bylo to dnes vidět, že ti hráči jsou nervózní. Bylo to vidět, jak moc chtěli zápas vyhrát, byli až přemotivovaní a to byly důvody, proč nám v zakončení kotouč skákal a nebyli jsme schopní vyložené šance zakončit. Doufám, že touhle výhrou stres z kluků trochu spadne.

Může z nich spadnout už do zápasu s Ruskem?
To jsem přesvědčen. Hrajeme s velkým týmem, který vyhrál oba zápasy o gól, velká defenziva a kluci by mohli tímto zápasem ta stavidla gólů povolit.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme