Dvořák s Noskem dojeli v závodu dvojbobů na 15. místě, zlato obhájil Němec Friedrich

Český dvojbob Dominik Dvořák, Jakub Nosek obsadil v olympijském závodě v Jen-čchingu patnácté místo. Kompletní stupně vítězů obsadili Němci, zlato z Pchjongčchangu obhájil favorit Francesco Friedrich.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Dvořák a Jakub Nosek

Dominik Dvořák a Jakub Nosek | Zdroj: Reuters

Dvořák s Noskem vylepšili sedmnácté místo z Koreje, ale nevyšel jim útok na vysněnou první desítku. Na ni elitní český dvojbob, jenž v minulé, koronavirem ovlivněné sezoně Světového poháru obsadil celkové třetí místo, ztratil devět desetin sekundy.

Český dvojbob drží po dvou kolech dvanáctou pozici, na vedoucí Němce ztrácí přes vteřinu a půl

Číst článek

Češi zahájili v pondělí čtyřkolovou soutěž patnáctým časem, v druhé jízdě se zlepšili na dvanáctou pozici. Na úvod závěrečného dne zajel Dvořák svůj nejpomalejší čas v závodě, pouze o dvě setiny rychlejší než Brit Brad Hall, jenž se v poslední zatáčce převrátil a poslední desítky metrů doklouzal do cíle na boku.

Češi si tak opět pohoršili na patnáctou příčku, na níž už zůstali. S domácí čínskou posádkou prohráli souboj o 14. pozici o pouhou setinu sekundy.

Poprvé v olympijské historii stanuli na stupních vítězů bobisté z jedné země. Obhájce prvenství a mistr světa Friedrich zvítězil v součtu o 49 setin před Johannesem Lochnerem, třetí byl s odstupem již 1,69 sekundy Christoph Hafer. Dvořák za Friedrichem, který zajel nejrychlejší čas ve třech ze čtyř jízd, zaostal 3,41 sekundy.

O víkendu vyvrcholí soutěže v ledovém korytu závodem čtyřbobů. Zlato bude opět obhajovat Friedrich a pokusí se jako první bobista historie vyhrát na dvou olympiádách za sebou obě soutěže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme