Čeští dvojskifaři Vraštil se Šimánkem pojedou v Tokiu finále, Antošová s Fleissnerovou desáté

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil na veslařské olympijské regatě do čtvrtečního finále a obsadí v Tokiu nejhůře šesté místo. Čeští reprezentanti vybojovali ve středečním prvním semifinále třetí pozici za suverénními Němci a také za nečekaně dobře finišujícími Uruguayci. Do finále v areálu Sea Forest Water se prosadili jako jediná ze čtyř českých posádek startujících v Tokiu.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek (vlevo).

Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek (vlevo). | Zdroj: Reuters

Vraštil se Šimánkem navázali na sobotní postup z druhého místa v rozjížďce a nezastavilo je ani dlouhé čekání na druhý start, který si vyžádala dvoudenní soutěžní pauza způsobená silným větrem v dějišti.

Basketbalisté prohráli s Francií, tenistky postoupily do semifinále, Seemanová doplavala šestá

Číst článek

V semifinále se pohybovali na čtvrtém a pátém místě, ale pak skončili ve vodě dlouho druzí Norové a čeští veslaři v závěrečných metrech dvoukilometrové trati přespurtovali Poláky.

Vedle nich nečekaně dobře finišovali papíroví outsideři Bruno Cetraro Berriolo a Felipe Kluver Ferreira z Uruguaye, kteří ještě na posledním mezičase byli beznadějně poslední.

S velkou převahou zvítězili němečtí favorité a bronzoví medailisté z posledního mistrovství světa Jonathan Rommelmann a Jason Osborne. Z druhého semifinále postoupili irští světoví šampioni Fintan McCarthy a Paul O'Donovan, vicemistři světa Stefano Oppo a Pietro Ruta z Itálie a Belgičané Niels van Zandweghe a Tim Bry.

Antošová s Fleissnerovou desáté

Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová ve středu obsadily na dvojskifu čtvrté místo ve finále B, celkově skončily desáté a zopakovaly výsledek z Ria.

České dvojskifařky svoji poslední jízdu v Japonsku strávily téměř celou na první pozici, ale v závěru neodolaly náporu Australanek, Francouzek a Italek. Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše do finále B ostře nastoupily a všemi mezičasy projely jako první.

Až dvousekundový náskok po úvodní pětistovce ale zejména později vítězné Australanky Amanda Batemanová a Tara Rigneyová začaly postupně stahovat a v posledních desítkách metrů se před českou dvojici posunuly i další dvě lodě.

Od vylepšení výsledku z předchozí olympiády dělilo Antošovou a Fleissnerovou 31 setin, za Australankami zaostaly o 1,48 sekundy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme