Českým parkuristům se v Tokiu nedařilo, do olympijského finále nepostoupil ani jeden

Ve finále parkuru na olympijských hrách v Tokiu se nepředstaví ani jeden z českých jezdců. Aleš Opatrný, Anna Kellnerová ani Kamil Papoušek se v úterní kvalifikaci mezi postupující třicítku nevešli.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Opatrný

Aleš Opatrný | Zdroj: Reuters

Nejlepším z českých reprezentantů byl Opatrný se čtyřmi trestnými body na dělené 31. příčce.

Parkurový jezdec Zvára: Nestačí mít olympijského koně. Musí mu vyjít věk i zdraví, aby vydržel zátěž

Číst článek

Pětadvacet postupujících zvládlo kvalifikační parkur čistě a ve vymezeném čase, další pětice dostala maximálně dva trestné body za překročení času. Shození jedné ze čtrnácti překážek, kterého se v sedle Forewera dopustil Opatrný, už bylo příliš.

Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can shodila tři překážky a s dvanácti trestnými body obsadila 55. místo. Poprvé zažila náročnost olympijské soutěže, kdy obtížnému parkuru nepředcházejí zahřívací závody na nižších překážkách.

„Když jedeme na závody, tak většinou takovou výšku a techničnost skáčeme po jednom dvou kolech. Tady jsme vystavené tomu finálnímu kolu, které bychom šly po pár dnech. I pro ty koně je to rychlejší a větší krok, než jsou zvyklí,“ konstatovala.

„Je mi líto, že jsem udělala tři chyby. Na druhou stranu jsme obě dvě bojovaly, nikde jsme to nevzdaly, nezastavily jsme. Strašně moc koní mělo problémy, zastavovali, nevěděli, co s tím. Jsem ráda, že jsme dojely do konce,“ dodala.

Třetí český jezdec Papoušek svého Warnesse zadržel a závod nedokončil. O individuální medaile v parkurovém skákání se bude bojovat ve středu. Kvalifikace družstev za účasti české ekipy se uskuteční v pátek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme