Další český sportovec v Tokiu měl pozitivní test na covid, cyklista Schlegel je už čtvrtým nakaženým

Cyklista Michal Schlegel je v pořadí už čtvrtým českým sportovcem, který byl v Tokiu pozitivně testován na onemocnění covid-19. Již dříve odhalily testy pozitivní nález u plážových volejbalistů Ondřeje Perušiče a Markéty Nausch Slukové a stolního tenisty Pavla Širučka.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 18:56 22. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Schlegel (vpravo).

Michal Schlegel (vpravo). | Zdroj: Profimedia

Všichni přiletěli do Japonska leteckým speciálem. Informaci zveřejnil Český olympijský výbor.

První neprošel testem na covid-19 hned po sobotním příletu speciálu z pražských Kbel jeden z lékařů výpravy Vlastimil Voráček.

O den později zamířil do izolace Perušič. Třetím byl Simon Nausch, manžel Slukové a trenér českého páru. Ve středu přišel o start v Tokiu Pavel Širuček a ve čtvrtek Nausch Sluková.

Další na testy čekají

Schlegelův pozitivní antigenní test potvrdila také analýza testu PCR v cyklistické vesnici v Izu. Nyní je český reprezentant zpět v hotelu pro silniční cyklisty v izolaci.

Na testování přímo do Tokia odjeli také další reprezentanti v silniční cyklistice Tereza Neumannová a Michael Kukrle. Zdeněk Štybar zůstal v cyklistickém hotelu, neboť nebyl na rozdíl od nich na palubě charterového letu z Prahy a do Japonska dorazil až o dva dny později.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme