Knír, dlouhé vlasy, barevné boty i zelená čapka. Výstřední curler vybírá peníze na boj s rakovinou

Zrak řady diváků zimních olympijských her v Pekingu upoutal americký curler Matt Hamilton. Zatím nezaujal výkony, ale spíš netradičním vzhledem a oblečením. A také důvodem výstředního obrazu. Vybírá totiž peníze na výzkum rakoviny mozku. Podpořily ho i americké curlingové kluby.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extravagantní americký curler Matt Hamilton

Extravagantní americký curler Matt Hamilton | Foto: Evelyn Hockstein | Zdroj: Reuters

Při zametání kamenů mu vlají dlouhé vlasy až na ramena, pod nosem pečlivě zastřižený knír, z kapsy mu trčí zelená čepice pro štěstí, nazuté má barevné boty a v nich křiklavé ponožky, tělo jaksi objemnější, než bývá u olympioniků zvykem. Není divu, že si ho všimla a okamžitě oblíbila řada sportovních fanoušků.

„Historie sportu nikdy nezažila víc cool curlera, než je Matt Hamilton.“ V podobném duchu se nese na twitteru jeden příspěvek za druhým.

Někteří diváci her zůstávají v úžasu, jiní se ptají proč. „Buďme upřímní, rakovina zasáhla nás všechny. Ať už je to rodina, přátelé, nebo člověk sám, ovlivňuje to všechny,“ odpověděl zvídavé veřejnosti americký reprezentant na instagramu.

A kolik už na výzkum rakoviny vybral peněz? Víc, než by čekal. I proto navýšil svůj původní cíl z pěti tisíc dolarů, které už přišly, na dvojnásobek. 

A další sumy přibývají. Zásluhu na tom mají i zámořské curlingové kluby, které vyjádřily Hamiltonově sbírce podporu na sociálních sítích.

,Uhráli jsme čtyři výhry proti nejlepším týmům na světě.‘ Manželé Paulovi hodnotí šesté místo pozitivně

Číst článek

Vítěz historicky první zlaté americké curlingové medaile v týmové soutěži z Pchjongčchangu má přitom před sebou ještě obhajobu titulu po boku Johna Shustera, Tylera George a nového člena Chrise Plyse

Zatím jsou na čtvrté postupové pozici. I kdyby jim útok na prvenství nevyšel, jednoho vítěze už mezi sebou alespoň podle fanoušků mají.

Curling tak po skvělé premiéře manželů Paulových napsal v Pekingu další příběh. 

Mnohobarevné boty a zelená čepice v zadní kapse u kalhot curlera Matta Hamiltona | Foto: Evelyn Hockstein | Zdroj: Reuters

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme