Komise sportovců má novou předsedkyni. Svobodu po vlně kritiky za výroky o Ukrajině nahradila Kučerová

Skikrosařka Nikol Kučerová byla zvolena předsedkyní komise sportovců Českého olympijského výboru. Ve funkci nahradila bývalého moderního pětibojaře Davida Svobodu, který skončil před měsícem poté, co si vysloužil kritiku za to, že v televizním rozhovoru relativizoval válku na Ukrajině. O zvolení Kučerové, která byla jedinou kandidátkou, ve středu informoval ČOV v tiskové zprávě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikol Kučerová

Nikol Kučerová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Třiatřicetiletá Kučerová se zúčastnila olympijských her v Soči, Pchjongčchangu, kde vybojovala 14. místo, a Pekingu. Na mistrovství světa je jejím nejlepším výsledkem šestá příčka. V závodech Světového poháru se jednou prosadila na stupně vítězů - v prosinci 2010 skončila třetí v Innichenu.

Svoboda čelí důsledkům za relativizování války na Ukrajině. Skončil v Komisi sportovců a dostal důtku

Číst článek

Do čela komise sportovců ji její členové zvolili jednomyslně a ve středu se v nové roli poprvé zúčastnila zasedání výkonného výboru ČOV.

„Momentálně připravujeme vyhlášení Ceny Jiřího Stanislava Gutha-Jarkovského. Sportovci právě volí vítězku či vítěze z desítky nominovaných,“ uvedla Kučerová.

„Chystáme také další vzdělávací seminář pro sportovce o psychologii, duální kariéře či dalších oblastech, který jsme pod Davidovým vedením uspořádali poprvé loni a měl velmi dobrý ohlas. Chceme touto cestou podpořit setkávání sportovců i napříč generacemi, aby si mohli vyměňovat zkušenosti,“ dodala .

Patnáctičlenná komise sportovců hájí zájmy sportovců a spolupracuje se sportovním ředitelem ČOV Martinem Doktorem při zajištění servisu pro účastníky olympijských her i v přípravě. Zabývá se také vzděláváním sportovců a zastupuje je při jednáních na mezinárodním poli.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme