Desetibojařům v Tokiu vládne Kanaďan Warner, lezec Ondra skončil ve finále šestý

Kanadský atlet Damian Warner překonal jako první desetibojař na olympijských hrách devítitisícovou hranici. Adam Ondra v olympijské premiéře sportovního lezení na medaili nedosáhl a skončil šestý. Kombinaci tří disciplín vyhrál Španěl Alberto Ginés. Sledujte ONLINE reportáž.

Tokio (Aktualizováno: 15:24 5. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Damian Warner

Damian Warner | Zdroj: Reuters

Warner v Tokiu zvítězil výkonem 9018 bodů a o 125 bodů vylepšil olympijský rekord Romana Šebrleho z Atén a Ashtona Eatona z Ria.

Lezec Adam Ondra zahájil olympijské finále čtvrtým místem ve své nejslabší disciplíně rychlosti. Časem 6,86 si výrazně vylepšil osobní rekord.

Po boulderingu však český reprezentant v olympijském finále klesl na šesté místo. Ze tří boulderů „topoval“ na jediném, na jednom dosáhl zónu.

Kombinaci tří disciplín nečekaně vyhrál Španěl Alberto Ginés před Američanem Nathanielem Colemanem a Rakušanem Jakobem Schubertem, který po vítězství v závěrečném lezení na obtížnost odsunul Ondru z medailových pozic.

Úspěšní kajakáři

Osmadvacetiletý Dostál si vynahradil obrovské zklamání z individuálního závodu, v němž skončil pátý, a má již čtvrtou olympijskou medaili.

V lednu porodila, teď na olympiádě překonala 35 let starý český rekord. Mäki je ve finále na 1500 metrů

Číst článek

V Londýně 2012 získal bronz na čtyřkajaku, který obhájil o čtyři roky později v Riu de Janeiru. V Brazílii si dojel také pro stříbro na singlkajaku. O dva roky mladší Šlouf se prosadil na stupně vítězů při své olympijské premiéře.

Čeští reprezentanti postoupili do finále ze čtvrtého místa v semifinále a v úvodu jízdy o medaile se drželi na šestém místě. V polovině trati se posunuli na čtvrtou pozici a s dalšími dvěma posádkami bojovali o stříbro a bronz.

Vítězní Australané měli sekundový náskok. Dostál se Šloufem sice v závěru nestačili na Hoffa se Schopfem, ale dokázali porazit maďarskou dvojici Bence Nádas, Bálint Kopasz.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme