Krasobruslařka Březinová se po volné jízdě propadla na 20. místo, zlatou medaili slaví Ščerbakovová

Krasobruslařka Eliška Březinová klesla na zimních olympijských hrách po nečekané dvanácté příčce v krátkém programu na 20. příčku. Olympijskou vítězkou se stala úřadující mistryně světa, Ruska Anna Ščerbakovová. Její favorizovaná krajanka Kamila Valijevová, která závodila navzdory pozitivnímu dopingovému testu z loňského prosince, neudržela vedení a po chybách skončila čtvrtá.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Březinová

Eliška Březinová | Zdroj: Reuters

Březinová vzhledem k náplni své volné jízdy prakticky neměla šanci pozici uhájit. Předvedla výrazně lepší výkon než na lednovém mistrovství Evropy, kde volnou jízdu pokazila, a navzdory dvěma pádům si vylepšila tři roky starý osobní rekord o 18 setin na 111,10 bodu.

Valijevová vysvětlila arbitráži dopingový nález tak, že si omylem vzala dědovy léky na srdce

Číst článek

Maxima si posunula ve všech třech jízdách, které v 25 letech při olympijské premiéře absolvovala.

Čistá volná jízda se dvěma čtvernými flipy vynesla ze druhé příčky po krátkém programu k olympijskému zlatu Ščerbakovovou. Alexandře Trusovové nestačilo ke smazání ztráty z úvodní části soutěže ani pět čtverných skoků.

Bronzovou medaili získala Japonka Kaori Sakamotová. Vytěžila z chyb suverénky olympijské sezony Valijevové, která v 15 letech neunesla tíhu okolností spojených se svou dopingovou kauzou a propadla se na čtvrtou příčku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme