Frolík je jedním ze čtyř reprezentantů ze švýcarské ligy, angažmá si vybral i kvůli šanci na olympiádu

Hokejová reprezentace po částech dál trénuje nejen v pár hráčích v Pekingu, ale také v Praze. Na sraz před olympijskými hrami tam dorazili už také hráči působící ve švýcarské soutěž.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík v kanadském pásmu.

Michael Frolík v dresu české reprezentace | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

„Furt tam máme pět šest dní na to, abychom se dali do kupy a trochu potrénovali. Doufejme, že s aklimatizací a časovým posunem nebudou žádné problémy. Co jsem slyšel, tak ta cesta bude docela dlouhá, pokud teda odletíme,“ směje se útočník Lausanne Michael Frolík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře Michaela Frolíka před odletem na olympijské hry v Pekingu

Sám už má za sebou jednu olympijskou zkušenost – ze Soči v roce 2014, kdy na turnaj mohli hokejisti z NHL, a to se právě Frolíka týkalo. Jenomže teď připouští, že současné evropské angažmá může právě s olympiádou souviset.

„Rozhodoval jsem se už před začátkem sezony. Ne že by to byl nějaký hlavní důvod, ale měl jsem trochu v hlavě, že je olympiáda a je šance si na ní zahrát. Tím, že jsem rok předtím moc nehrál, tak jsem chtěl především někam, kde budu trochu víc vytěžovaný. Moje role se zvedla a v hlavě jsem měl, že bych mohl mít i šanci na olympiádu,“ vysvětluje, proč si v létě zvolil Lausanne.

Ze švýcarské ligy doplnili reprezentaci celkem čtyři hráči. Kromě Frolíka jsou to Matěj Stránský, Jan Kovář a také Roman Červenka, který je tahounem klubu SC Rapperswil-Jona Lakers.

„Proti Romanovi jsem měl šanci hrát dvakrát, je vidět, že je tam ve velké pohodě a sedí mu to tam. Na přesilovce to tam jde všechno přes něj, všechno to tam vlastně řídí,“ říká Frolík o spoluhráči z národního týmu Červenkovi.

Šestatřicetiletý hráč bude mimo jiné i jako mistr světa z roku 2010 jedním z nejzkušenějších hráčů národního týmu pro olympijský turnaj. Aktuálně je také nejproduktivnějším hráčem švýcarské ligy.

Hokejová reprezentace odehraje první zápas olympijského turnaje 9. února proti Dánům, pak se utká ještě se Švýcary a také s Ruskem.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme