České hokejisty čeká na hrách v Pekingu boj s Ruskem a Švýcarskem, posledního soupeře určí kvalifikace

Čeští hokejisté budou hrát na olympijských hrách v Pekingu 2022 v základní skupině B a utkají se s Ruskem, Švýcarskem a týmem, který postoupí z kvalifikace. Informaci dnes zveřejnila Mezinárodní hokejová federace (IIHF), která s ohledem na neuskutečněné mistrovství světa v Curychu a Lausanne definitivně určila pořadí světového žebříčku pro rok 2020.

Tento článek je více než rok starý.

Curych (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Hrubec v brance české hokejové reprezentace

Češi si na turnaji zahrají mimo jiné s Ruskem | Zdroj: Reuters

Ve skupině A se představí Kanada, USA, Německo a domácí Čína, ve skupině C Finsko, Švédsko a dva týmy z kvalifikace. Do „české“ skupiny bude zařazen podle žebříčku nejhorší z postupujících týmů.

Kvalifikační turnaje budou tři a jeden z nich se uskuteční na Slovensku, kde se domácí reprezentace utká s Běloruskem, Rakouskem a Polskem.

O dalším postupujícím se rozhodne v Rize, kde budou hrát výběry Lotyšů, Francie, Itálie a Maďarska. Třetí kvalifikační klání bude hostit Norsko, kde se vedle domácích představí týmy Dánska, Jižní Koreje a Slovinska.

IIHF dnes zveřejnila i složení základních skupin ženského turnaje, na němž má zajištěnou účast na základě žebříčku nejlepších šest týmů plus domácí Čína. České reprezentantky, které jsou aktuálně sedmé, budou o tři volná místa bojovat v kvalifikaci. Vzhledem ke svému postavení v žebříčku má Česká republika právo kvalifikační turnaj hostit.

Muži:
Skupina A: Kanada (1), USA (6), Německo (7), Čína (12).
Skupina B: Rusko (2), Česko (5), Švýcarsko (8), kvalifikant 3 (11).
Skupina C: Finsko (3), Švédsko (4), kvalifikant 1 (9), kvalifikant 2 (10).

Ženy:
Skupina A:
USA (1), Kanada (2), Finsko (3), Rusko (4), Švýcarsko (5).
Skupina B: Japonsko (6), kvalifikant 1 (7), kvalifikant 2 (8), kvalifikant 3 (9), Čína (10).

ČTK, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme