České hokejistky čeká přímý souboj o vítězství ve skupině. ‚Musíme se vrátit k našim principům,‘ říkají

České hokejistky nastoupí na olympijských hrách proti Japonsku. Oba celky už mají jistotu účasti ve čtvrtfinále. Kdo ale zvítězí ve vzájemném duelu, vyhraje skupinu a vyhne se v něm největším favoritů, Kanadě a Spojeným státům.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hokejistky slaví gól na olympijských hrách

České hokejistky slaví gól na olympijských hrách | Foto: Annegret Hilse | Zdroj: Reuters

„Myslím si, že to je nejsilnější soupeř v naší skupině,“ uvědomuje si brankářka českého týmu Viktorie Švejdová.

Přehrát

00:00 / 00:00

České hokejistky čeká přímý souboj o vítězství ve skupině. Více si poslechněte v reportáži Františka Kuny

Do rozhodujícího duelu o pořadí ve slupině Češky nenastoupí v ideálním rozpoložení. Ani ne 22 hodin před utkáním s Japonskem totiž odcházely z ledu se sklopenou hlavou po prohraném zápase s Dánskem.

Je na trenérech jakou zvolí variantu na mobilizaci českého týmu, zda cukr nebo bič. „Ani jedno, ani druhé. Biče už bylo dost a cukru bylo taky dost. Teď jde o to, jestli si hráčky za den dokážou uvědomit, jaký přístup k zápasu musí mít, protože když ho máme dobrý, tak jsme velice dobré mužstvo, dodržujeme principy a dodržujeme naši identitu. Ale když začneme hrát jako nějaké mužstvo z krajského přeboru, tak se těžko hraje,“ uvědomuje si trenér Tomáš Pacina.

Dánky jsou nevyzpytatelné, byl to den blbec, zhodnotila olympijská debutantka Švejdová

Číst článek

Velkou výhodou pro český tým je znalost soupeřek. V poslední době s nimi odehrály několik zápasů a tak je mají dokonale předčtené.

„Od Japonska čekáme rychlý hokej, skoro až takový nehokej. Jsou strašně rychlé, člověk má pocit celý zápas, že hraje v oslabení, protože jsou všude hrozně rychle, rychle napadají, rychle jsou u puku. Jsou malé, mrštné, často padají, takže hodně vyloučení. Je to náročný soupeř, ale myslím si, že to určitě zvládneme. Japonky máme načtené, hrály jsme s nimi hodněkrát. Myslím si, že máme velkou šanci,“ popsala Radiožurnálu Švejdová.

České hokejistky podlehly Dánsku, po zaváhání domácí Číny ale slaví postup do čtvrtfinále

Číst článek

K tomu, aby se šance, o které mluví Viktorie Švejdová, změnila ve skutečnost, ale musí české hráčky precizně dodržovat stanovenou taktiku.

„Bude hodně důležité, abychom se vrátily k našim principům, aby všech pět hráček hrálo pospolu, nahrávat si malé přihrávky víc do střely, protože občas to hrajeme hodně okolo a musíme se víc dostat do střeleckého prostoru. Víme, že Japonky budou hodně bránit, bude tam ne-li pět hráček před bránou plus gólmanka, takže bude hodně důležité vytvořit si šance a dostat se do toho. Musíme vyhrávat malé souboje a to určitě bude rozhodovat v zápase,“ vypočítává Kateřina Mrázová.

Zápas Česko Japonsko, tedy přímý souboj o vítězství ve skupině B, začne ve Wukesong sport centre v 9.40.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme