'Je dobře, že jsme se vyhnuli osmifinále, kde člověk nikdy neví, co se může stát,' říká obránce Nakládal

Slovensko, nebo Spojené státy - to je dvojice, ze které vzejde čtvrtfinálový soupeř pro české hokejisty. Ti mají jednu jistotu, oproti svému soupeři budou mít jeden volný den bez zápasu, postoupili totiž přímo do čtvrtfinále a mohou nejen víc trénovat, ale i odpočívat.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač promlouvá k hráčům

Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač promlouvá k hráčům | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

„Určitě se to bude hodit, protože jsme hráli dva zápasy po sobě. Alespoň máme teď čas trochu vypnout a dostat hokej z hlavy. Každý už ale samozřejmě bude nad čtvrtfinále přemýšlet,“ říká obránce českého týmu Jakub Nakládal.

Českému týmu se tak v Jižní Koreji hodí nejen ušetřené fyzické síly...

Tři zápasy a tři výhry. Hokejisté jsou spolu se Švédy jediným týmem, který doposud neprohrál

Číst článek

„Musíme trochu zregenerovat, a to jak mentálně, tak fyzicky. Je dobře, že jsme se vyhnuli osmifinále, kde člověk nikdy neví, co se může stát. Takhle už se může celý tým připravovat na asi nejdůležitější zápas turnaje – čtvrtfinále,“ vysvětlil pro Radiožurnál Nakládal.

Možné osmifinálové problémy, o kterých mluvil Jakub Nakládal, se týkají právě mimo jiné Slovenska a Spojených států. Tyto týmy si tak zopakují zápas ze základní skupiny, kde byli úspěšnější Američané. Další vzájemný duel budou Češi jistě na dálku sledovat.

„Nemusíme se tavit v jednom zápase navíc. Máme den, který může v konečném důsledku hrát obrovskou roli, takže je fajn, že jdeme přímo,“ říká Ondřej Němec.

Český tým se přidal k dalším postupujícím přímo do čtvrtfinále. Po olympijském týmu ruských sportovců to byly z posledních duelů ještě Švédové a nejlepší tým z druhých míst - Kanada.

„Máme o den dýl, kdy můžeme zrelaxovat. Já doufám, že i díky tomu to čtvrtfinále zvládneme. V osmifinále jsme mohli narazit na kohokoliv, takže jsem rád, že jsme se tomu jednomu zápasu vyhnuli,“ říká Dominik Kubalík, který má zatím na turnaji dva góly z dvou odehraných zápasů.

Čtvrtfinále budou hrát Češi ve středu ráno proti vítězi zápasu Spojené státy - Slovensko.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme