Kanaďan Leman vyhrál olympijský skikros. Vynahradil si tak zklamání ze Soči

Kanaďan Brady Leman je novým olympijským vítězem ve skikrosu a v 31 letech slaví první velkou medaili. Naopak bez cenného kovu zůstali v Pchjongčchangu Francouzi, kteří na předchozích hrách v Soči zabrali kompletní stupně vítězů.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skikrosař Brady Leman

Skikrosař Brady Leman | Zdroj: Reuters

Leman, vítěz předloňských X-Games, si vynahradil zklamání ze Soči, kde po pádu ve finále skončil čtvrtý. Ve středečním závodě o medaile naopak na zemi skončili dva jeho soupeři. Lemanovi ke zlatu „stačilo“ předjet Švýcara Marca Bischofbergera, bronz vybojoval navzdory pádu Rus Sergej Ridzik.

'Nejsem Ester, která skočí na lyže a vyhraje.' Kateřinu Pauláthovou po operaci těší i 26. místo

Číst článek

„Ani jsem si toho nevšiml,“ řekl k pádu svých soupeřů Leman. „Ve skikrosu se nemůžete soustředit na to, co se děje za vámi. Viděl za sebou jeden stín, takže jsem věděl, že je na mně někdo nalepený, tak jsem jel jako blázen,“ dodal nový olympijský vítěz.

Z favorizovaného francouzského týmu skončil nejvýše na šestém místě obhájce stříbra Arnaud Bovolenta. Šampion ze Soči Jean-Frédéric Chapuis vypadl ve čtvrtfinále.

Olympijský skikros ve Phoenix Parku poznamenala řada těžkých pádů a několik lyžařů bylo odvezeno do nemocnice. Hrozivě vypadal zejména dlouhý let a tvrdý dopad bývalého mistra světa Christophera Del Bosca. Slavný Kanaďan ležel nehybně několik minut, než ho záchranáři naložili na saně.

Del Bosco si podle agentury SID zlomil pánev, zatímco francouzský reprezentant Terence Tchiknavorian holenní kost. Rakouský lyžař Christoph Wahrstötter utrpěl otřes mozku a podle týmového lékaře si stěžoval na výpadky paměti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme