Ledecká se připravuje na snowboardové závody. 'Srší z ní energie,' říká její trenér

S vervou sobě vlastní se Ester Ledecká vrhla do tréninku na snowboardu a připravuje se na olympijský paralelní obří slalom. Její americký trenér Justin Reiter z české hvězdy cítil, že má po sobotním nečekaném zisku zlaté medaile v superobřím slalomu lyžařek velkou chuť trénovat.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na tréninku na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Ester Ledecká na tréninku na olympijských hrách v Pchjongčchangu. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Poprvé po senzačním vítězství na sjezdovkách si Ledecká zajezdila v Koreji na snowboardu v pondělím tréninku. „A byla z ní cítit pozitivní energie, snad ještě o něco větší než obvykle. Energie z ní doslova sršela," prohlásil Reiter.

Na vítězných lyžích Ledecké se Shiffrinová patrně nikdy nesvezla, říká bývalý reprezentant

Číst článek

Stejně jako všichni okolo Ledecké se i Reiter snaží z beder jezdkyně sejmout co nejvíc tlaku. „Zlato je buď zátěž na krku, nebo vám dodá křídla. Ona už jedno má a cokoli dalšího je bonus. Užijeme si to," řekl, zatímco se opíral o prkno své svěřenkyně. Měl radost, že i díky výhře Ledecké v super-G se bude na snowboarding dívat víc lidí než obvykle.

Přechod ze sjezdovek na snowboard trvá Ledecké různě dlouho. „Vždycky tolik, kolik času zrovna máme. V téhle situaci máme tři dny. Takže to bude trvat tři dny," řekl Reiter. Ledecké to musí stačit, ve čtvrtek pojede kvalifikaci.

Při pohledu na Ledeckou se zdá, že lyže a snowboard se dají zdárně na vrcholné úrovni kombinovat. Z každé disciplíny lze některou schopnost využít v té druhé. "Z lyží si přenáší rychlost, kontrolu. A naopak balanc," vypíchl trenér. Dodal ale, že Ledecká si především užívá oba sporty naráz. „Nejpodstatnější je, že miluje trénink," uvedl.

Snowboardista Karl: Obojživelnost Ledecké je přínosná. Měl jsem radost, jako bych zlato vyhrál sám

Číst článek

Reiter momentálně vystřídal v práci podobně jako během sezony lyžařské trenéry Tomáše a Ondřeje Bankovy. „Makáme tvrdě na základech. Abychom se vrátili k tomu, co nás činí úspěšnými - tentokrát ve snowboardové části týmu," řekl Američan.

Ledecká už měla možnost jezdit v tréninku volně, nikoliv v brankách, po závodní sjezdovce. Podle Reitera je kopec pěkný a dlouhý. „To je pro Ester dobré. Moc se nám líbí, sníh bude těžký, agresivní, tím pádem to bude hodně podobné našim tréninkům v Coloradu. Teď se budou hodně hodit," poukázal na přípravu z listopadu.

Olympijský závod má jiný rytmus než běžně ve Světovém poháru. Kvalifikace a závod se nejede v jeden den, ale dělí je dokonce den volna. „V každém závodě prostě musíte vyhrát. A Ester je v tom velmi silná," řekl Reiter a kvalifikaci označil za extrémně důležitou, aby si Ledecká jako vždy mohla v závodu vybrat lepší trať.

Vítězství Ledecké v super-G vzbudilo obdiv po celém světě a v USA obzvláště. „Řekl bych, že u nás v Americe je zhruba deset milionů lyžařů a snowboardistů, čili získala deset milionů nových fanoušků," mínil Reiter a dodal: „Pokud jezdíte na snowboardu, milujete Ester - a pokud lyžujete, tak už ji musíte milovat taky."

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme