Ledecká po nevydařeném sjezdu: Asi jsem tam nebyla v dobré pozici a trochu mě to tam zamáčklo

Ester Ledecká v úterý druhou medaili na letošních olympijských hrách nezískala. V lyžařském sjezdu sice na mezičasech vedla, ale ve druhé polovině chybovala a závod dokončila s velkou ztrátou na 27. místě. Ledecká podle svých slov nebyla v kritickém místě v dobré pozici a zamáčklo ji to. Radiožurnálu krátce po dojetí, když ještě polovina závodnic nebyla v cíli, řekla, že si celou situaci musí ještě prohlédnout.

Jen-čching (Čína) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká v úterý druhou medaili na letošních olympijských hrách nezískala. V lyžařském sjezdu sice na mezičasech vedla, ale ve druhé polovině chybovala

Ester Ledecká v úterý druhou medaili na letošních olympijských hrách nezískala. V lyžařském sjezdu sice na mezičasech vedla, ale ve druhé polovině chybovala | Foto: Wolfgang Rattay | Zdroj: Reuters

V cílovém prostoru při pohledu na velkoplošnou obrazovku to jen zahučelo, když jste málem šla do kotrmelců u jedné z bran. Co se tam stalo?
Asi jsem tam nebyla v dobré pozici a trochu mě to tam zamáčklo. Musím se podívat, jak to tam mám najet lépe, abych to už příště neudělala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor Jakuba Marka s lyžařkou Ester Ledeckou po sjezdu

Co vám v tom momentu blesklo hlavou?
Snažila jsem se to ustát a snažila jsem se dojet do cíle, protože o to se snažím vždycky. Samozřejmě jsem věděla, že už je to dost nehratelné, ale chtěla jsem bojovat až do konce.

V horních pasážích na druhém a třetím mezičasu jste byla nejlepší. Sedí vám ta trať?
Trať je skvělá, akorát jsem dnes udělala chybu.

Ledecká další medaili nezískala. Ve sjezdu po chybě vyjela z ideální trati a nabrala velkou ztrátu

Číst článek

Start se půl hodiny posouval, byl to nahoře v minus dvaceti stupních nějaký problém?
Naštěstí máme nahoře hospitality, takže jsem mohla být v teple. Celé se to zdržovalo jenom kvůli tomu, že nahoře hodně foukalo, takže to chtěli pozdržet. A nakonec podmínky byly sjízdné, takže jsme mohly jet.

Před chvílí dojela do cíle Italka Sofia Goggiaová, která pravděpodobně získá jednu z medailí (nakonec skončila druhá – pozn. red.), necelý měsíc po vážném zranění. Co říkáte na její výkon?
Jsem z ní nadšená, je to moje italská sestra a hrozně jí to přeju. Bylo by skvělé, kdyby medaili urvala. Myslím si, že má velkou šanci. Dokonce jsem si myslela, že zajela tak dobrou jízdu, že to bude i zlatá. Ale i kdyby to měla být jakákoliv jiná medaile, i kdyby měla jen sjet z kopce dolů, tak za mě je to obrovská frajerka a nejlepší sjezdařka v současnosti, ať už se stane cokoliv.

Italka Sofia Goggiová nakonec medaili získala, skončila druhá se ztrátou 16 setin sekundy na vítěznou Švýcarku Corinne Süterovou. Třetí místo obsadila další italská reprezentantka Nadia Delagová.

Jakub Marek, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme