Manželé Paulovi porazili domácí Čínu a při premiéře na olympijských hrách skončili šestí

Tomáš a Zuzana Paulovi při premiéře českého curlingu na olympijských hrách skončili v turnaji smíšených dvojic šestí. S Pekingem se manželé rozloučili vítězstvím 8:6 nad domácí Čínou, s níž přitom po pátém endu prohrávali 1:6. Celkem po devíti zápasech skončili Paulovi s bilancí čtyř výher a pěti porážek.

Peking (Aktualizováno: 5:55 7. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš a Zuzana Paulovi

Tomáš a Zuzana Paulovi | Zdroj: Reuters

Čeští amatéři, kteří pracují jako bankéři, měli za cíl skončit při premiéře pod pěti kruhy na pátém až sedmém místě.

„První třetina dobrá, prostřední nic moc, koncovka taky dobrá. Mám z toho dobrý pocit, uhráli jsme čtyři výhry proti nejlepším týmům na světě. Splnili jsme cíl, takže za nás je to spokojenost,“ zhodnotil účinkování na olympiádě pro Radiožurnál Tomáš Paul.

O šanci na boje o medaile proti řadě profesionálních párů přišli v sobotu porážkou s Kanadou po dodatečném endu. V pondělí po velkém obratu proti čínské dvojici Fan Su-jüan, Ling Č' prožili vítězné loučení.

Do semifinále se probojovaly s dosud neporaženou dvojicí z Itálie také Norsko, Británie a Švédsko. Olympijské zlato z Pchjongčchangu neobhájí Kanada.

John Morris s novou partnerkou Rachel Homanovou pondělní rozhodující souboj s Itálií prohráli 7:8 po extra endu a skončili až pátí za švédskými soupeři.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme